SS: Talvivaaran vaikeudet uhkaavat ratahanketta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

SS: Talvivaaran vaikeudet uhkaavat ratahanketta

Kuvituskuva
Julkaistu: 10.10.2014 7:49, Päivitetty 10.10.2014 8:00

Talvivaaran kaivoksen tuotantovaikeudet supistavat liikennettä rautateillä. Se saattaa osaltaan johtaa Ylivieska-Iisalmi-Kontiomäki -radan kunnostuksen viivästymiseen, Savon Sanomat kirjoittaa.

Ylivieska-Iisalmi-Kontiomäki -rataosuus on pitänyt kunnostaa ja sähköistää tällä hallituskaudella. Nyt hanke on siirtymässä ensi hallituskaudelle.

Liikenneviraston ylijohtaja Kari Ruohonen sanoo Savon Sanomille, että syynä on hankkeen kannattavuuden ja liikennemäärien uudelleenarviointi. Valtiolla on rahapula.

Savon Sanomat kirjoittaa, että Talvivaaran kaivoksen ongelmat ovat vähentäneet ratakuljetuksia. Yaran Siilinjärven kaivoksilla ja tehtailla syntyvän pasutteen eli rautaoksidin kuljetukset ensi keväällä ovat auki. Pasutetta on viety rautateitse satamiin, mutta rikkidirektiivin takia meritse kulkevan rahdin määrä tulevaisuudessa on vielä arvoitus.

Kaikki eivät usko rataosuuden kunnostus- ja sähköistyshankkeen kaatuvan.

– Muuallakaan Suomessa liikennehankkeet eivät vaihtele vuosittain, koska niiden arviointi ja suunnittelu rakennusvalmiuteen vaatii aikaa, perusteluja ja rahaa jo valmisteluhankkeina, Pohjois-Savon liiton maakuntajohtaja Jussi Huttunen sanoo Savon Sanomille.

Tuoreimmat osastosta