Sveitsi: Pankkitietoja aletaan jakaa aikaisintaan 2018 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Sveitsi: Pankkitietoja aletaan jakaa aikaisintaan 2018

Neuvottelut pankkitietojen automaattisesta jakamisesta Euroopan unionin ja joidenkin muiden kanssa aloitetaan mahdollisimman pian, kertoo Sveitsin hallitus.

8.10.2014 19:53 | Päivitetty 8.10.2014 19:34

Sveitsi on avaamassa pankkisalaisuuttaan. Uutistoimisto Reutersin mukaan Sveitsin hallitus ilmoitti tänään, että neuvottelut pankkitietojen jakamisesta Euroopan unionin ja joidenkin muiden maiden kanssa aloitetaan mahdollisimman pian.

Automaattinen tietojen vaihto merkitsisi sitä, että kun ulkomaalainen avaa tilin toiseen maahan, tallettajan kotimaan verottaja saisi siitä tiedon automaattisesti. 

– Ensimmäiset tietojenvaihdot voivat tapahtua vuonna 2018, parlamentin ja mahdollisesti äänestäjien hyväksyessä tarpeelliset lait ja sopimukset hyvällä ajalla, hallituksesta ilmoitettiin Reutersin mukaan.

Sveitsi on ajautunut Euroopan unionin ja Yhdysvaltojen tiiviin painostuksen kohteeksi, sillä muiden maiden kansalaisten on nähty välttelevän veroja tallettamalla varansa Sveitsiin. Toukokuussa Sveitsi ilmoitti liittyvänsä pankkitietoja jakavien maiden joukkoon kunhan siitä on tehty maailmanlaajuinen standardi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?