Penninvenytystä ja huonoa johtamista – Maailmanpankissa kiehuu - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Penninvenytystä ja huonoa johtamista – Maailmanpankissa kiehuu

Maailmanpankin työntekijät ovat turhautuneita ja kiukkuisia organisaatiouudistuksesta, jolla kansainvälinen kehityspankki yrittää säästää rahaa. Asiasta kertoo Financial Times.

8.10.2014 14:15 | Päivitetty 8.10.2014 14:16

Maailmanpankin rahoitusjohtaja Bertrand Badré joutui luopumaan 94 500 dollarin bonuksistaan tavallisten työntekijöiden rauhoittamiseksi, Financial Times (FT) kirjoittaa.

Maailmanpankki käy läpi organisaatiomuutosta, jonka tavoitteena on säästää satoja miljoonia. Säästöt mahdollistaisivat Maailmanpankin lainaavan enemmän tukea tarvitseville maille.

Organisaatiomylläys on suututtanut pankin tavalliset työntekijät. Työilmapiiri on alamaissa, johtamisesta on tullut monikerroksista ja sekavaa ja penninvenyttäminen turhauttaa, FT kertoo.

– Me emme voi tehdä töitämme. Meillä ei ole budjettia. Johto on yksi sotku, eräs työntekijä kertoi kokouksessa, joka oli järjestetty ongelmien takia.

Työntekijät eivät ulkomaanmatkoilla saa enää aamupalaa Maailmanpankin piikkiin, mikä on yksi kiukun aihe. Työntekijöitä pelottavat myös mahdolliset irtisanomiset, koska säästöohjelma on saavuttanut vasta puolet rahallisista tavoitteistaan. 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?