Honkarakenne aloittaa uudet yt-neuvottelut - 25 työpaikkaa uhattuna - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Honkarakenne jälleen yt-kierrokselle

Hirsitaloja valmistava Honkarakenne aloittaa uudet yt-neuvottelut, joissa vähennystarve on enintään 25 toimihenkilöä ja ylempää toimihenkilöä Suomessa.

7.10.2014 9:50 | Päivitetty 7.10.2014 10:08

Neuvotteluissa käsitellään irtisanomisia ja toiminnan keskittämistä, pääosin Tuusulasta Karstulaan.

Viimeksi elokuussa Honkarakenne kertoi yt-neuvotteluista, jotka koskivat kotimaan henkilöstöä. Niissä päätettiin, että koko henkilöstöä voidaan lomauttaa enimmillään yhteensä 90 päivän ajaksi helmikuun loppuun saakka.

Honkarakenne kertoo jatkavansa kehitysohjelmaa, jossa tavoitteena on tässä vaiheessa kolmen miljoonan euron säästöt. Suurin osa säästötoimista saataneen päätökseen kuluvan vuoden aikana.

Toimitusjohtaja Mikko Kilpeläisen mukaan yhtiö aikoo jatkossa kiinnittää erityistä huomiota myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen, maahantuoja- ja jälleenmyyjäverkostoon sekä mallistokehitykseen.

– Kasvun varmistamiseksi Suomessa tulemme jatkossa panostamaan omakotimarkkinoihin ja vapaa-ajan markkinajohtajuuden vahvistamiseen, Kilpeläinen sanoo tiedotteessa.

Honkarakenne arvioi kehitysohjelman vaikuttavan täysimääräisesti ensi vuodesta alkaen. Se voi tuottaa kertaluontoisia kustannuksia tälle vuodelle.

Honkarakenne kertoo satsaavansa edelleen markkinointiin Venäjälle, IVY-maihin ja Aasiaan. Erityisesti Kiinassa on merkittäviä kasvumahdollisuuksia pitkällä aikavälillä. Venäjän ja IVY-maiden liikevaihto on yhtiön mukaan kehittynyt hyvin tänä vuonna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?