[Ilmoitus] Tieto jakoon suoraan työmaalta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

[Ilmoitus] Tieto jakoon suoraan työmaalta

LVI-ala on yksi harvoista sektoreista, jossa taantumasta huolimatta riittää rutkasti töitä. Lvi-Priimakodit Oy:lla menee hyvin. Kiireisen työn onnistumisen edellytyksensä on, että työvälineet tukevat työn suorittamista – muun muassa mahdollistamalla korjauskohteiden kuvien siirron paikan päältä suoraan pilveen.

7.10.2014 7:05 | Päivitetty 6.10.2014 11:23

LVI-ala kulkee Suomessa yleistä taantumaa vastaan: korjausrakentamisen määrä on kasvussa ja samalla rakennusten energiatehokkuusvaatimukset tiukentuvat ja lisäävät alan palveluiden kysyntää.

Lvi-Priimakodit Oy on talotekniikan asiantuntijayritys, jonka tavoitteena on toteuttaa kodin tekniset saneeraustyöt ennakoivasti, ennen mahdollisten kosteus- ja homevaurioiden syntymistä. Jo yli 1 500 kodin putkistoremonttia omakotitaloihin Suomessa tehneen yhtiön tulevaisuuden kasvutavoitteet ovat kovat.

”Tuotteidemme ja palveluidemme avulla kiinteistön omistajat voivat säästää merkittävästi kodin energiakustannuksissa sekä varmistaa kiinteistön asumismukavuuden ja arvon säilymisen pitkälle tulevaisuuteen. Avasimme vastikään Jyväskylän Seppälän Citymarkettiin uuden myymälätilan, jossa esitellään yhtiön talotekniikkakokonaisuuksia sekä alan pikahuoltopalveluja”, kertoo toimitusjohtaja Tatu Karttunen.

Tehoa työhön Googlen palveluilla

Lvi-Priimakodin henkilöstö hyödyntää työssään monipuolisesti Googlen palveluja.

Kalentereiden jakopalvelu toimii tehokkaana työnohjausvälineenä liikkuvalle työväelle sekä myynti- että asennustyöpuolella. Se auttaa myös työtuntien hallinnassa, sillä työntekijöiden kalenterimerkinnät kirjautuvat automaattisesti järjestelmään työaikakirjanpidosta vastaavan henkilöstön nähtäville.

”Kaikilla asentajilla ja myyntihenkilöstöllä on Samsungin älypuhelimet. Googlen kalenteripalvelu on helppo ja varma keino pitää kalenterit ajan tasalla – huomattavasti helpompi ja parempi systeemi kuin mikä meillä oli käytössä aiemmin. Sen avulla voidaan helposti varata suoraan asentajien kalentereihin tulevat remontit”, Karttunen kertoo.

Yhteyksiä ja tiedon hallintaa

Myös Google Drive on Lvi-Priimakodeilla henkilöstön ahkerassa käytössä. Google Drive -pilvityötilaa voidaan hyödyntää erilaisten töiden luomiseen, jakamiseen ja muokkaamiseen.

”Käytämme Google Drivea muun muassa saneerattavien kohteiden ennen ja jälkeen otettavien kuvien tallentamiseen suoraan kohteesta pilveen sekä muuhun tärkeään tiedonhallintaan ja sisäiseen viestintään. Googlen Hangouts -keskustelupalvelua käytämme yhteydenpitoon ja uskon, että sen käyttö tulee vain lisääntymään.”

Karttunen on tyytyväinen yhtiön käytössä oleviin työvälineisiin ja etätyötä helpottaviin palveluihin: ne auttavat tehostamaan etätyön tekemistä ja sitä kautta parantavat yhtiön kilpailukykyä muutoksen kourissa olevalla alalla.

”Verkon yli työskennellään jo kaikkialla. Tiedonkulun täytyy nykyisin olla nopeaa alalla kuin alalla, ja ilman hyviä apuvälineitä tämä on mahdotonta.”

Tämä artikkeli on yhteistyökumppanin sisältöä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?