Fordilta voi pian tulla iso huoltokutsu - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Fordilta voi pian tulla suuri huoltokutsu

Kuvituskuva
Julkaistu: 6.10.2014 17:19, Päivitetty 6.10.2014 17:19

Yhdysvaltalaisviranomaisten mukaan monen Ford-mallin ohjaustehostimessa on jotain hämärää. Virasto on saanut yli 500 valitusta Ford-kuskeilta.

Yhdysvaltain tieturvallisuusviranomaiset ovat aloittaneet 938 000:tta Fordia koskevan tutkimuksen auton ohjaukseen liittyvien valitusten vuoksi.

Viranomaisten mukaan kyse on alustavasta arvioinnista, joka tehdään joillekin Ford Fusion- ja Fusion Hybrid -malleille, Lincoln MKZ- ja MKZ Hybrid -malleille ja vuosina 2010–2012 rakennetuille Mercury Milan -autoille.

Yhdysvaltain viranomaisten mukaan yli 500 Ford-kuskia on valittanut ohjaustehostuksen katoamisesta malleissa, joissa on tietynlainen sähköinen ohjaustehostin. Neljän valituksen mukaan ohjaustehostimen vika johti ohjauksen ylenpalttiseen tehostumiseen ja kolariin. Viasta johtuneita henkilövahinkoja ei ole tiedossa.

Osa käyttäjistä kertoo, että vika poistui käynnistämällä auto uudestaan. Toisaalta vika palasi monilla käyttäjillä uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

Alustava tutkimus on ensimmäinen askel kohti varsinaista takaisinvetoa, jos autoissa todella on huoltoa vaativa turvallisuusongelma.

Fordin edustajan mukaan yhtiö tekee yhteistyötä viranomaisten kanssa. Ford on Yhdysvaltojen toiseksi suurin autonvalmistaja.

Tuoreimmat osastosta