Bill Gross lähti – sijoitusyhtiö voi menettää 210 miljardia - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Bill Gross lähti – Pimco voi menettää 210 miljardia

Bill Gross

Bill Gross

Julkaistu: 29.9.2014 21:25, Päivitetty 29.9.2014 21:28

Bondikuninkaana tunnetun Pimcon perustajan lähtö on valtava isku joukkolainasijoittajalle. Yhtiö vakuuttaa selviävänsä tähtisijoittajan lähdöstä.

Jokaista sijoittajaa kiinnostaa, kun aktiivisesti hoidetun salkun hoitaja vaihtuu. Kun kyse on maailman suurimman joukkolainasijoittajan sijoitusjohtajasta ja yhdestä maailman tunnetuimmista sijoittajista, koko rahoitusmaailma kuhisee.

Joukkolainasijoittaja Pimcon sijoitusjohtaja Bill Gross jättää tehtävänsä. Hän perusti yhtiön 1971 yhdessä Mohamed El-Erianin kanssa, joka jätti yhtiön alkuvuodesta.

Deutsche Bank arvioi CNBC:n mukaan, että Pimco menettää pahimmillaan 210 miljardia euroa sijoituksia. Se olisi noin 20 prosenttia yhtiön hoitamasta ulkopuolisesta varallisuudesta.

Moni siirtänee rahansa Janus Capital Groupiin, johon Gross lähti, arvelee tutkimusyhtiö Bernstein Research, joka uskoo pääomapaon voivan nousta 30 prosenttiin.

Kahdenkymmenen prosentin pudotus tekisi noin kahden prosentin loven Pimcon emoyhtiön Allianzin tulokseen. Credit Suisse leikkasi Allianzin suositusta tasolle "neutral" kun se aiemmin oli "outperform".

– Ei ole sokki, että Gross lähtee, mutta on iso yllätys, että se tapahtui näin nopeasti ja vielä kilpailijalle, sanoi sijoitustutkimusyhtiö Morningstarin johtamisen tutkimuksen johtaja Russel Kinnel CNBC:lle.

Pimco on yrittänyt toppuutella rytinää, jonka Grossin lähtö on aiheuttanut. Pimcon toimitusjohtaja Doug Hodge sanoi maanantaina sijoittajille, että yhtiöllä on "yllin kyllin likviditeettiä" ja se selviää pääomakadosta.

Tuoreimmat osastosta