Länsiautolla Opel-toiminta kasvaa isolla yrityskaupalla - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Länsiauton Opel-toiminta kasvaa isolla yrityskaupalla

Länsiauto ostaa Metroauton Opel-liikkeet pääkaupunkiseudulla ja Turussa. Länsiautolle siirtyy vanhoina työntekijöinä etenkin korjaamopuolen työntekijöitä.

16.9.2014 16:46 | Päivitetty 16.9.2014 16:55

Osapuolet eivät kerro järjestelyn hintaa. Länsiauton varatoimitusjohtajan Tommi Köningin mukaan ostettavien liiketoimintojen liikevaihto on noin 20 miljoonaa euroa.

Kaupan myötä 51 työntekijää siirtyy Länsiautolle vanhoina työntekijöinä. Heistä valtaosa työskentelee korjaamopuolella ja moni muuttaa Länsiauton tänä vuonna avaamaan Herttoniemen yksikköön.

– Koko joukko on GM-koulutettua väkeä. Se on rahanarvoista osaamista: tämä henkilöstö on paitsi kokenutta, myös suorittanut valmistajien koulutuksia vuosien tai jopa vuosikymmenten ajan. Heillä on myös merkittäviä asiakkuuksia. Tällaisten resurssien saaminen on meille suuri asia, Köninki sanoo.

Köningin mukaan Länsiauton Opel-volyymi kasvaa kaupan myötä jopa 50 prosenttia. Samalla Länsiauto avaa Helsingin Herttoniemeen Suomen ensimmäisen vain Opeliin keskittyvän myymälän, mihin Viikin ja Kallion Opel-palvelut siis muuttavat.

Länsiautolle ei siirry kaupassa uusia edustuksia tai liiketiloja, vaan ostettavat toiminnot tulevat jo olemassa oleviin autotaloihin. Uusien autojen kauppa matelee, mutta Köninki huomauttaa, että iso osa myyntikatteesta tulee muualta.

– Meidän myyntikatteestamme enemmistö kertyy korjaamotoiminnasta ja rahoituksesta. Autokauppa ei ole läheskään niin suhdanneherkkä laji kuin mitä usein annetaan ymmärtää. Tässä järjestelyssä keskeistä on, että liiketilojemme tai merkkiedustustemme määrä ei kasva – vaan kasvatamme markkinaosuuttamme hyödyntäen jo tekemiämme investointeja, Köninki sanoo.

Länsiauto arvioi, että se myy tänä vuonna noin 15 000 ja huoltaa yli 50 000 ajoneuvoa. Yhtiö ennustaa, että sen liikevaihto kasvaa tänä vuonna yli 200 miljoonaan euroon.

Opelin henkilöautomyynti on kasvanut tänä vuonna noin 15 prosenttia viime vuoteen verrattuna kun henkilöautojen kokonaismarkkinat ovat säilyneet suunnilleen ennallaan. Kahdessa vuodessa Opelin markkinaosuus on noussut 3,5 prosentista 4,5 prosenttiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?