Vihreiden Niinistö: Vihreät jättämässä hallituksen Fennovoiman luvan mennessä läpi - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Vihreät lähtee hallituksesta, jos Fennovoima-lupa etenee

Toiset ydinvoimahankkeet ovat huonompia kuin toiset, ja Fennovoiman Rosatom-hanke on poikkeuksellise huono, sanoo vielä toistaiseksi ympäistöministerin salkkua kantava Ville Niinistö.

15.9.2014 16:44 | Päivitetty 15.9.2014 19:08

Vihreä liitto jättää hallituksen, jos hallitus torstaisessa kokouksessaan hyväksyy Fennovoiman ydinvoimalahakemuksen. Asiasta kertoi puolueen puheenjohtaja, ympäristöministeri Ville Niinistö tiedotustilaisuudessaan tänään.

– Ydinvoimahankkeidenkin välillä on eroja. Toiset ovat huonompia kuin toiset ja Fennovoiman Rosatom-hanke on poikkeuksellisen huono, Niinistö sanoi.

Hän luetteli Fennovoiman hankkeessa tapahtuneita muutoksia ja moitti ydinvoimaa kannattavia poliitikkoja jatkuvasta kikkailusta ja sanamuotojen vaihtamisesta.

– Vihreät eivät halua osallistua tällaiseen pelaamiseen, Niinistö sanoi.

– Tämä on testi kokoomukselle ja sosiaalidemokraateille, kuinka pitkään ydinvoiman kannattajat voivat puoltaa mitä tahansa ydinvoimahankkeita.

Niinistö sanoi lisäksi, että Venäjälle energiapolitiikka on osa ulkopoliittista vallankäyttöä. Jos Fennovoiman ja Rostatomin hanke toteutuu, Suomi asettaa Niinistön mukaan itsensä riippuvaiseksi Venäjästä ja antaa samalla itsestään oudon kuvan länteen.

Aiemmin tänään työ- ja elinkeinomoinisteri Jan Vapaavuori (kok.) ilmoitti esittävänsä Fennovoiman ydinvoimalahakemuksen hyväksymistä sillä ehdolla, hankkeella on vähintään 60 prosentin kotimainen omistus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?