Kiina aikoo löysätä ulkomaisten sijoitusten sääntelyä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kiina löysää ulkomaisten sijoitusten sääntelyä

Kiina oli viime vuonna maailman kolmanneksi suurin investoija maailmalla, Britannian yleisradio BBC kertoi valtiollista Xinhua-uutistoimistoa siteeraten.

10.9.2014 8:55 | Päivitetty 10.9.2014 8:53

Kiinan ulkomaiset suorat sijoitukset kasvoivat viime vuonna edellisvuotisesta 22,8 prosenttia. Myös vuonna 2012 Kiina piti maailman kolmanneksi suurimman sijoittajan paikkaa.

Viime vuonna sijoitusten arvo kohosi 108 miljardiin dollariin, noin 84 miljardiin euroon.

Maan hallitus aikoo kuitenkin myös löysätä sääntöjä ja helpottaa yhä kiinalaisyhtiöiden sijoitusmahdollisuuksia ulkomaille.

Uudet säännöt astuvat voimaan lokakuun 6. päivänä.

Tähän asti ulkomaiset sijoitukset, jotka ylittävät sata miljoonaa dollaria, tarvitsevat kauppaministeriön luvan. Ministeriön lupa tarvitaan yhä sijoituksille, jotka suuntautuvat ”arkaluontoisille” alueille tai toimialoille, uutistoimisto kertoi.

Euroopan unioni ja Yhdysvallat ovat yhä Kiinaa edellä. Eniten kiinalaista rahaa virtaa Australiaan, Yhdysvaltoihin ja Kanadaan, sekä myös Brasiliaan ja Indonesiaan.

Kiinalaisten omat tilastoluvut näyttävät yhä vahvaa kasvua, mutta yhdysvaltalainen ajatushautomo The Heritage Foundation arvioi BBC:n mukaan, että Kiinan investoinnit olivat hiipumassa kuluneen vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?