Siirtyvätkö kuvasi puhelimesta pilveen? Näin tarkistat - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Siirtyvätkö kuvasi puhelimesta pilveen? Näin tarkistat

Kuvien kopiointi tulee otettua helposti käyttöön vahingossa. Näin tarkistat asian.

Androidin varmuuskopiointivalikon yläreunassa oleva liukukytkin on harmaa. Nyt kuvia ei kopioida pilveen.­

4.9.2014 9:02 | Päivitetty 4.9.2014 9:02

Suuri osa älypuhelimista ottaa kameran kuvista automaattisesti varmuuskopiot pilveen, sillä puhelinta käyttöön ottaessaan useimmat klikkailevat kaikkiin puhelimen esittämiin kysymyksiin kiltisti "kyllä". Esittelemme kolmella esimerkillä, miten toiminnon saa pois päältä.

Varmuuskopioinnin lopettaminen ei estä kuvien jakamista esimerkiksi Instagramissa tai Facebookissa. Se ei myöskään poista pilveen jo aiemmin ladattuja kuvia, ne on poistettava itse.

Muistathan, että yksityisyyden heikoin lenkki on puhelin? Jos puhelimessa ei ole suojakoodia tai joku on urkkinut sen ja laite joutuu vääriin käsiin, varkaalla on pääsy kaikkiin puhelimen tietoihin – muun muassa kuviin.

iOS 7 (Apple iPhone 4s)Valitse puhelimesta Asetukset > iCloud > Tallennus ja varmuuskopiointi > Kuvat. Täältä voit tarkistaa, onko kuvien kopiointi päällä ja tarvittaessa napsauttaa sen pois Oma kuvavirta ja kuvien jako -asetuksista. Tallennus ja varmuuskopiointi -valikossa voi säädellä myös muiden tietojen kopiointia.

Windows Phone 8.1 (Lumia 930)Valitse puhelimesta Asetukset > varmuuskopiointi > valokuvat + videot. Jos haluat poistaa varmuuskopioinnin, valitse molempiin "älä lataa". Varmuuskopiointi-valikosta voit ottaa myös tekstiviestien kopioinnin pois päältä.

Android 4.2 (OnePlus One)Avaa Androidin Kuvat-sovellus > klikkaa valikkokuvaketta oikeassa yläkulmassa > Asetukset > Automaattinen varmuuskopiointi. Ylhäällä on liukukytkin, jolla kuvien kopioinnin saa pois päältä. Alla olevilla säätimillä voit hienosäätää asetuksia ja esimerkiksi antaa kuvien kopioitua vain puhelimen ollessa wifi-verkossa.

Jos otat pois kuvien varmuuskopioinnin, kuvat saa siirrettyä laitteesta kytkemällä sen tietokoneeseen. IPhonen kanssa kannattaa käyttää iTunes-ohjelmaa. Android- ja Windows-puhelimet näkyvät ulkoisena  levynä samalla tavoin kuin usb-muisti. Päästäksesi tiedostoihin käsiksi, on puhelimeen ensin näppäiltävä avauskoodi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?