Asuntohinnat laskivat selvästi pääkaupunkiseudun ulkopuolella - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tapahtuiko käänne? Asuntohinnat kääntyivät laskuun Helsingissä

Julkaistu: 28.8.2014 9:27, Päivitetty 28.8.2014 10:30

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat laskivat 1,6 prosenttia heinäkuussa edelliskuuhun verrattuna. Erityisesti pääkaupunkiseudun kehyskunnissa vuosilaskua oli selvästi eli vajaat neljä prosenttia, Tilastokeskuksen ennakkotiedot kertovat.

Pääkaupunkiseudulla vanhojen osakehuoneistojen hinnat laskivat kesäkuusta 1,4 prosenttia ja muualla Suomessa 1,7 prosenttia. Edellisvuotiseen verrattuna hinnat pysyivät sen sijaan ennallaan.

Koko maassa hinnat ovat tulleet vuodessa alas 1,4 prosenttia. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella ne laskivat reippaammin eli 2,6 prosenttia. Kaikkein suurinta pudotus oli kehyskunnissa. Niissä kuukausilaskua oli 3,2 prosenttia ja vuosilaskua 3,6 prosenttia.

Helsingissä asuntojen nousivat viime vuoteen verrattuna vaivaiset 0,2 prosenttia, mutta kesäkuuhun verrattuna asuntojen hinnat putosivat kaksi prosenttia. Vielä kesäkuussa asuntojen hinnat nousivat.

Heinäkuussa vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta maassa laski 2 224 euroon. Pääkaupunkiseudulla keskihinta oli 3 545 euroa ja muualla Suomessa 1 706 euroa.

Ennakkotiedoissa on mukana noin 40 prosenttia kaikista kaupoista. Vuoden lopulliset tiedot julkaistaan seuraavan vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen julkaisun yhteydessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?