Uber avaa rajapintansa muille sovelluskehittäjille - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Uberin kikka kakkonen: Kyytipalvelu tunkeutuu muihin sovelluksiin

Uber-toiminnallisuudet voi jatkossa upottaa omaan sovellukseen.

Uber-sovellus iPhonessa.

21.8.2014 12:00 | Päivitetty 21.8.2014 11:59

Autokyytien välitysyhtiö Uber kertoo avanneensa sovellusrajapintansa. Rajapintaa hyödyntävät sovellukset voivat muun muassa välittää Uber-sovellukselle määränpään, noutoajankohdan, esittää hinta-arvioita sekä tarkastella kyytihistoriaa.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Uber-toiminnallisuudet on mahdollista upottaa muihin sovelluksiin. Esimerkiksi ravintolaoppaasta voi tilata taksin suoraan kiinnostavan oloiseen ruokapaikkaan tai lentoyhtiön sovelluksella voi varata kyydin heti määränpäähän saapumisen jälkeen.

Yhtiö sanoo antavansa rajapintansa muiden sovelluskehittäjien käyttöön "hallitusti", eli kaikilla ei ole mahdollisuutta auton kutsumiseen heti alkuvaiheessa.

Asiasta uutisoineen Venturebeatin mukaan Uber ei ole kuitenkaan itsestään selvä kumppani kaikille. Kyytipalvelun laajentuminen Eurooppaan on herättänyt runsaasti vastustusta, eivätkä kaikki ole kiinnostuneita riskeeraamaan brändiään Uber-kumppanuudella. Muun muassa Berliini on kieltänyt Uberin.

Techcrunchin mukaan rajapinnan lisenssiehdot viittaavat siihen, että sovellukseen ei saisi upottaa Uberin kanssa kilpailevia palveluja. Toisin sanoen Uber "omisi" yhteistyökumppaninsa itselleen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?