Ylistetty auto alkoikin hajota 16 000 kilometrin jälkeen

Tesla S:n keskikonsolin ruutu pimeni, konepellin kiinnitys kenkkuili ja katto alkoi natista, kuluttajalehti Consumer Reports kertoo.

12.8.2014 19:55 | Päivitetty 12.8.2014 22:10

Yhdysvaltain tunnetuin kuluttajalehti Consumer Reports nimesi sporttisen sähköauton Tesla S:n vuoden parhaaksi autoksi helmikuussa. Se oli ensimmäinen yhdysvaltalainen auto, joka sai tittelin.

Consumer Reports kertoo nyt, että autoon on alkanut ilmaantua vikoja, kun sitä on ajettu enemmän. Suurin osa tuli esiin 16 000 kilometrin jälkeen.

Ongelmia aiheutti erityisesti keskikonsolin pimentynyt näyttö, joka esti monien toimintojen käytön. Lisäksi Tesla S:n katto natisi ja konepellin kiinnitys temppuili.

Viime vuonna Consumer Reports testasi Teslan luotettavuutta. Se sai keskimääräiset tulokset. Lehti arvioi nyt, että luotettavuustulos voi laskea tulevaisuudessa.

Tesla S sai ylistävät arviot paitsi Consumer Reportsilta myös suurelta Motor Trend -lehdeltä. Uutistoimisto Bloomberg arvioi, että hyvät arvostelut ovat lisänneet tulokasyhtiön myyntiä.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk myönsi, että ensimmäisissä Tesloissa oli ongelmia.

– Me oikeastaan vasta opettelimme, miten S-mallia tehdään, Musk sanoi analyytikoille heinäkuun lopulla puhelinkonferenssissa.

Musk vakuutti, että nykytuotannossa ongelmat on korjattu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?