Venäjän automyynti romahti - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Venäjän automyynti romahti

Venäjän automyynti väheni heinäkuussa 23 prosenttia. Venäläiset kuluttajat lykkäävät isoja ostoksia epävarmuuden takia.

Ladan myynti väheni 25 prosenttia. ­

8.8.2014 19:49 | Päivitetty 8.8.2014 19:53

Automyynti oli alamäessä jo ennestään Venäjän hiipuvan talouskasvun takia. Venäläisten kuluttajaluottamus voi murentua nykyisestä maan eilen asettamien vastapakotteiden takia, jotka kieltävät merkittävän osan elintarviketuonnista muun muassa EU-maista ja Yhdysvalloista.

– Ihmiset eivät uskalla ostaa autoja, koska he ovat epävarmoja tulevaisuudesta. Samaan aikaan pankit ja vakuutusyhtiöt nostavat hintoja suojellakseen itseään kriisiltä, autokauppa Rolfin yksikönjohtaja Svetlana Vinogradova sanoo uutistoimisto Reutersille.

Autokaupan syöksy syveni heinäkuussa, sillä vielä kesäkuussa autokauppa väheni 17,3 prosenttia vuodentakaisesta.

Eurooppalaisten yritysten etujärjestö AEB arvioi tiedotteessa, että tilanne tuskin paranee lähiaikoina.

Venäjä asetti eilen vastapakotteena merkittävän osan elintarvikkeista tuontikieltoon EU-maista, Yhdysvalloista, Norjasta ja Kanadasta. Venäjä kertoi, että se voi myös asettaa lähiaikoina uusia lentokoneisiin, laivanrakennukseen ja ajoneuvoihin kohdistuvia pakotteita.

– Toivomme, että Venäjän mahdollinen aie asettaa uusia taloudellisia pakotteita ulkomaisia autovalmistajia kohtaan ei johda kotimaisen automarkkinan romahdukseen, Vinogradova sanoo.

Ladan myynti väheni heinäkuussa 25 prosenttia, Nissanin 21 prosenttia, Renaultin 16 prosenttia ja Hyundain kaksi prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?