Vielä virtaa? IRC-Galleria palaa kotiin

Palvelun alkuperäinen perustaja kumppaneineen osti IRC-Gallerian. Mutta eikö palvelun pitänyt olla kuolemassa?

IRC-Galleria kutsuu teinejä uusin/vanhoin voimin.

7.8.2014 15:15 | Päivitetty 7.8.2014 15:13

Etenkin teinien suosima verkkoyhteisö IRC-Galleria ei ole hirveästi otsikoissa näkynyt viime aikoina. Alkaako tästä nyt palvelun renessanssi, kun Herdifier Oy osti IRC-Gallerian Somia Dynamoidilta?

Herdifierin toimitusjohtaja on IRC-Gallerian alkuperäinen perustaja Jari "Jaffa" Jaanto. Firmassa vaikuttavat myös toinen perustaja Matti Kari, Suomi24:n entinen vetäjä Jarno Alastalo sekä mobiilikehittäjä Visa-Valtteri Pimiä.

– Totta kai hyvältä tuntuu. Nyt päästään taas tekemään hommia ja kehittämään palvelua käyttäjille, Jaanto kuvailee tunnelmia salaiseen hintaan tehdyn kaupan jälkeen.

IRC-Gallerialla oli parhaimmillaan noin 500 000 rekisteröitynyttä käyttäjää ja noin 800 000 uniikkia vierailijaa viikossa. Nykyisin luvut ovat 450 000 rekisteröitynyttä ja 100 000 viikkovierailijaa, ja kesän vuoksi viikkokävijät ovat olleet normaaliin tapaan tasaisessa laskussa. Mutta tilanteen pitäisi taas piristyä elokuusta alkaen.

– Palvelu ei suinkaan ole kuolemassa. Nykykäyttäjät ovat todella aktiivisia,  ja näemme, että siinä tarpeessa, mihin IRC-Galleria vastaa, on paljon kehitettävää. Eli etenkin uusien ihmisten löytämisessä ja samankaltaisten seuraajien saamisessa, mihin palvelua on tähänkin saakka käytetty.

Luvassa on syyssiivous, missä palvelua yksinkertaistetaan ja siirretään voimakkaammin mobiiliin.

– Sinne on useamman vuoden aikana kasaantunut kaikenlaisia ominaisuuksia, ja käyttökokemus on mennyt vähän säpäleiksi. Ensiksi puretaan sitä ja sen lisäksi viemme IRC-Galleriaa sinne, missä käyttäjät ovat eli voimakkaasti mobiiliin, Jaanto selvittää.

Jari Jaanto ei usko, että tunnesyyt pääsivät liikaa vaikuttamaan ostopäätökseen.

– Muutkin ovat täällä innoissaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?