SRV:n Jukka Hienonen: "Sijoittajat ja yksityisasiakkaat ovat imuroineet markkinoilta yksiöt ja kaksiot" - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

"Sijoittajat ja yksityisasiakkaat ovat imuroineet markkinoilta yksiöt ja kaksiot"

Julkaistu: 6.8.2014 10:36, Päivitetty 6.8.2014 10:46

Asuntomarkkinat ovat vinoutuneet. Suuria asuntoja on kaupan enemmän kuin normaalisti pitäisi. Tätä mieltä on rakennusyhtiö SRV:n toimitusjohtaja Jukka Hienonen.

– Sijoittajat ja yksityisasiakkaat ovat imuroineet markkinoilta yksiöt ja kaksiot, minkä seurauksena myytävien asuntojen varanto on vinouttanut asuntomarkkinoita suurempiin asuntoihin, Hienonen sanoi tänään SRV:n osavuosikatsauksessa.

Tällä hetkellä yksityisasiakkaat eivät Hienosen mukaan ole kuitenkaan kovin innokkaita asunnonostajia. Usko taloustilanteen parantumiseen on heikko.

Kova kysyntä on johtanut yksiöiden vuokrien kovaan nousuun. Vuokravälitysyhtiö OVV Asuntopalveluiden johtaja Mika Tilli kertoi Taloussanomille viime viikolla, että tavalliselle työssäkävijälle kipuraja on tullut jo vastaan.

SRV aikoo kasvattaa uudistuotantoa Pirkanmaalla ja pääkaupunkiseudulla. Se painottaa pieniä asuntoja ja suurempia hintasäänneltyjä asuntoja. 

– Kerrostalotuotanto kasvukeskuksissa on pysynyt verraten vilkkaana vuokra-asuntoja rakennuttavien rahastojen ja yhtiöiden kysynnän ansiosta, sanoo Hienonen osavuosikatsauksessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?