Tesla valotti jättitehtaansa sijaintia

Teslan pääjohtaja Elon Musk kertoi vihdoinkin uutisia valtavan akkutehtaan sijoituspaikasta. Tarkka pääkallonpaikka ei silti vielä selvinnyt.

Elon Musk varoitti ilmaston lämpenemisestä.

| Päivitetty

Elon Musk valotti niin kutsutun Gigafactoryn sijaintipaikkaa kirjeessään osakkeenomistajille viime viikolla. Enimmillään jopa miltei sadan tuhannen neliömetrin akkutehdas voi hyvinkin nousta Renoon Nevadaan, sillä Muskin mukaan tarvittava alue on jo raivattu rakentamista varten.

Mutta Reno ei ole lukkoon lyöty, sillä vastaavia valmisteluja aiotaan tehdä yhdessä tai kahdessa muussa kohteessa Nevadan ulkopuolella. Useampia osavaltioita on vielä mukana kisassa.

– Jatkamme muiden sijaintipaikkojen arviointia Arizonassa, Kaliforniassa, Uudessa-Meksikossa ja Teksasissa, Musk sanoo kirjeessään (pdf). Lopullinen paikka ensimmäiselle Gigafactorylle valitaan muutaman kuukauden kuluessa.

Forbesin mukaan yksi avoin kysymys on, mikä osavaltio on valmis maksamaan osallisuudesta tehtaassa. Hinta voi nousta 500 miljoonaan dollariin.

Analyytikkopuhelussa Musk korosti, että aika on kortilla.

– Mitä nopeammin pystymme tekemään tämän, sitä nopeammin voimme vähentää hiilidioksidipäästöjä ja välttää katastrofin, Musk viittasi ennustettuun ilmastokriisiin.

Akkutehtaan hinnaksi arvioidaan viisi miljardia dollaria, ja Tesla on ottanut kumppanikseen hankkeessa Panasonicin. Tehtaan on tarkoitus käynnistyä vuonna 2017.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?