Itella aloittaa yt:t lajittelussa – 50 työpaikkaa vaarassa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

50 työpaikkaa uhkaa kadota Itellasta

Itella Posti järjestelee postinlajittelua uudelleen. Suurimmat muutokset kohdistuvat lajittelutoimintoihin Jyväskylän ja Seinäjoen postikeskuksissa, joista saattaa hävitä 50 henkilötyövuotta.

4.8.2014 15:43 | Päivitetty 4.8.2014 15:41

Itella aloittaa lajittelutoimintoja koskevat yhteistoimintaneuvottelut 11. elokuuta Helsingin, Tampereen, Kuopion, Oulun, Turun, Jyväskylän ja Seinäjoen postikeskuksissa sekä Vantaan ulkomaanpostiyksikössä.

Neuvottelut pyritään saamaan päätökseen syyskuun loppuun mennessä.

Itellan tiedotteen mukaan arvioitu irtisanomistarve koskee enintään 50 henkilötyövuotta Jyväskylän ja Seinäjoen postikeskuksissa.

– Helsingin, Tampereen, Kuopion, Oulun ja Turun postikeskuksissa ja Vantaan ulkomaanpostiyksikössä tarvittavat muutokset voidaan toteuttaa ilman irtisanomisia määräaikaisten työsopimusten päättymisten myötä ja Itellan vapaaehtoisen Uusi polku -ohjelman kautta tai muuna niin sanottuna luonnollisena poistumana, tiedotteessa sanotaan.

Uudelleenjärjestelyssä toimintoja ryhmitetään uudelleen ja joitakin lajittelueriä suunnitellaan siirrettäväksi paikkakunnalta toiselle. Uudistamisen jälkeenkin lajittelutoiminta jatkuu nykyisissä postikeskuksissa.

Itella perustelee muutoksia viestinnän sähköistymisellä ja perinteisen postin vähenemisellä, jotka vaikuttavat voimakkaasti postinkäsittelyn kysyntään.

Yhtiön mukaan kirjeiden, lehtien ja mainosten määrän ennustetaan vähenevän jopa 50 prosenttia vuoteen 2020 mennessä. Vaikka pakettimäärät kasvavat, kasvu ei määrällisesti korvaa perinteisen postin vähenemää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?