Teslan tulos selvästi yli odotusten, valmistautuu halpis-Teslaan

Sähköautoja valmistava Tesla uskoo, että se valmistaa ensi vuonna jo 60 000 autoa. Tänä vuonna yhtiön tehdas puskee maanteille 35 000 ajoneuvoa.

1.8.2014 10:31 | Päivitetty 1.8.2014 10:31

Sähköautovalmistaja Tesla kiihdyttää tuotantoaan kovaa tahtia. 

Tesla kertoi tulosjulkistuksensa yhteydessä viime yönä Suomen aikaa, että yhtiö nopeuttaa Fremontin tehtaan laajennustaan. Tehtaalla rakennetaan 70 000 dollaria maksavia Model S -autoja. Niiden lisäksi tehtaalla aiotaan aloittaa Teslan citymaasturien valmistus.

Toimitusjohtaja Elon Muskin mukaan Fremontin tehdas voi tuottaa nykyisellään viikossa tuhat autoa, mutta tuotanto on tarkoitus kaksinkertaistaa ensi vuoden loppuun mennessä.

Tänä vuonna yhtiö uskoo valmistavansa 35 000 Model S -autoa.

Tesla kertoi myös aikovanas rahoittaa 40-50 prosenttia Panasonicin kanssa rakennettavasta ”Gigafactory”-akkutehtaasta, jonka on tarkoitus valmistaa halvempia ja kestävämpiä akkuja tulevaisuuden sähköautoihin.

Yksi Teslan suunnittelemista malleista on 35 000 dollaria maksava Model 3 -sarja, jonka on tarkoitus tulla myyntiin vuonna 2017.

Tulos ohitti odotukset

Teslan osakekohtainen nettotulos (non-GAAP) nousi toisella neljänneksellä 11 dollarisenttiin. Viime vuonna vastaavaan aikaan se oli 0,20 senttiä. 

Tulos ylitti analyytikoiden odotukset kirkkaasti, sillä uutistoimisto Bloombergin konsensusennusteessa analyytikot olivat uskoneet, että yhtiö yltää vain neljän sentin osakekohtaiseen tulokseen.

Yhtiön liikevaihto nousi toisella neljänneksellä 769 miljoonaan dollariin vuotta aiemmasta 405 miljoonasta dollarista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?