Nyt se on virallista: Panasonic ja Tesla sopivat tehtaasta

Panasonic ei ole vielä päättänyt, miten paljon rahaa se sijoittaa Teslan tehtaaseen.

31.7.2014 14:10 | Päivitetty 31.7.2014 14:10

Yhdysvaltalainen sähköautovalmistaja Tesla Motors ja japanilainen elektroniikkayhtiö Panasonic vahvistivat torstaina yhteistyönsä Yhdysvaltoihin rakennettavassa "Gigafactory"-akkutehtaassa. Sopimuksesta huhuttiin aiemmin tällä viikolla.

Tesla valmistelee ja hallinnoi sekä tonttia että sille pystytettäviä suurtehtaan rakennuksia. Panasonic valmistaa tehtaassa litiumioniakkuja ja rahoittaa tehtaan tuotantokoneiston.

Tiedotteen mukaan Panasonicin tarkasta satsauksesta sovitaan myöhemmin. Lehdissä on puhuttu enintään miljardista dollarista, kun osapuolten on määrä sijoittaa koko tehtaaseen noin viisi miljardia dollaria.

Panasonic valtaa noin puolet Gigafactoryn tuotantotilasta, loput jaetaan muiden avaintoimittajien ja Teslan kesken. Akkuja valmistetaan Teslan sähköautoja varten, mutta jossain määrin myös muihin tarkoituksiin.

Ennen kaikkea tarkoituksena on mahdollistaa pitkän kantaman alustojen hinnan jatkuva putoaminen ja samalla akkujen tuotanto sellaisissa määrin, että Tesla pystyy puskemaan autojaan yhä enemmän massamarkkinoille.

Tesla ennustaa, että tehdas työllistää 6500 henkeä vuoteen 2020 mennessä, mutta osapuolet jättivät edelleen kertomatta, minne tehdas aiotaan rakentaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?