Uusi kalasteluviesti pankkien nimissä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Joko taas? Varo tätä huijausviestiä

Huijarit yrittävät taas kalastella pankkitunnuksia. Pankit eivät koskaan kysy tunnunksia sähköpostiste tai puhelimitse, Säästöpankista muistutetaan.

27.7.2014 15:19 | Päivitetty 27.7.2014 15:16

Sähkopostiste leviää jälleen yksi yritys kalastella pankkitunnuksia. Viestejä lähetettiin sunnuntaina ainakin Aktian, Nordean sekä Nooa Säästöpankin nimissä.

Huijausviestissä kerrotaan, että vastaanottajan verkkopankkipalvelut ovat päättymässä ja kehotetaan avaamaan sähköpostiin liitetty linkki, jos hän haluaa jatkaa palvelua. Viesti on kirjoitettu hieman paremmalla suomella kuin monet vastaavat viime aikoina lähetetyt huijausviestit.

Säästöpankki julkaisi sunnuntaina tiedotteen, jossa pankkiyhtymä varoittaa asiakkaitaan kalasteluviestistä. Pankki muistuttaa, ettei se koskaan kysy asiakkaan tunnuksia sähköpostitse tai puhelimitse.

– Viestit on syytä tuhota eikä niihin tule missään nimessä vastata. Viestissä olevaa linkkiä ei pidä avata, eikä tunnuksia antaa, tiedotteessa kirjoitetaan.

Säästöpankin mukaan kalasteluyrityksessä käytetään roskapostittajien tapaan eri tavoin kerättyjä sähköpostiosoitteita, ja kalasteluviestejä lähetään hyvin suurella jakelulla.

Kalastelijat eivät tiedä, minkä pankin asiakas viestin vastaanottaja on, eivätkä he saa sähköpostiosoitteita tai muitakaan henkilötietoja pankeista.

Asiasta on kirjoittanut muun muassa Yle Uutiset

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?