Facebook osti Oculusin, oikeus ja kilpailijat vastassa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Facebook osti Oculusin, oikeus ja kilpailijat vastassa

Facebookin paljon pelätty Oculus VR:n hankinta on valmis. Mutta oikeustaistelu on kesken.

22.7.2014 18:51 | Päivitetty 22.7.2014 18:51

Facebook ilmoitti maanantaina saattaneensa loppuun kahden miljardin dollarin kaupan, missä Oculus Rift -virtuaalisilmikkoa kehittävä Oculus VR siirtyy yhteisöpalvelun omistukseen.

Kauppa säikäytti tuoreeltaan monet, joiden mielestä kyseessä oli vasta orastavan pelivallankumouksen loppu ainakin Oculus Riftin osalta. Mutta toiset ovat sitä mieltä, että päin vastoin: Facebookin resursseilla Oculus Riftistä voidaan tehdä paljon parempi – kunhan se nyt edes joskus jalostuisi prototyypistä myytäväksi tuotteeksi.

Kilpailu Oculusia vastaan kovenee. Sonylla on kehitteillä Morpheus-silmikko, kun taas pc-pelaajien suosimaa Steam-palvelua pyörittävä Valve työstää omaa ratkaisuaan. Takavasemmalta saattaa yllättää Oculusin tavoin joukkorahoituksella ponnistanut Avegant Glyph.

Tämän lisäksi Facebookilla on vastassaan oikeussali. Zenimax-niminen yritys väittää Oculusin käyttäneen tuotteessaan varastettua koodia.

Koodiriidan juuret ulottuvat vuosien taakse, ja toukokuussa Zenimax ryhtyi ajamaan asiaansa julkisesti. Pian kiista kärjistyi oikeustaisteluksi.

 Oculus on kiistänyt väitteet jyrkästi.

– ZeniMaxin nostamalla kanteella ei ole minkäänlaista perustetta. Kuten olemme sanoneet, ZeniMax ei vaikuttanut mihinkään Oculusin teknologiaan. Oculus aikoo puolustautua voimakkaasti näitä syytöksiä vastaan, yhtiö sanoi toukokuussa.

Kaupan valmistumisesta kertoi muun muassa CVG.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?