IBM kytkee iOS-laitteet yritysjärjestelmien jatkoksi - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Yllätyssopimus: IBM ryhtyy Applen jälleenmyyjäksi

Apple ja IBM ovat haudanneet sotakirveet 30 vuotta melkein yhtäjaksoisesti jatkuneen keskinäisen kilpailun jälkeen. Ne ilmoittivat laajasta yhteistyöstä tiistaina.

CNBC tviittasi uutislähetyksestä, jossa Applen toimitusjohtaja Tim Cook ja IBM:n toimitusjohtaja Ginni Rometty julkistivat yhteistyön.­

16.7.2014 7:28 | Päivitetty 16.7.2014 9:35

Apple ja IBM kertoivat tiistaina yritysmarkkinoiden yhteistyöstä, jossa ne kehittävät yritysohjelmistoja Applen iPhonelle ja iPadille ja jossa IBM myy ja tukee Applen laitteita yrityksille.

IBM lupasi kehittää sata alakohtaista sovellusta, joilla IBM:n analyyttisiä työkaluja, pilvipalveluita ja turvajärjestelmiä päästään käyttämään Applen iOS-laitteilla.

Yhteistyösopimus tuo Applelle suuren yritysmyyntikanavan. IBM saa laajemman otteen yhä liikkuvammaksi muuttuvasta työvoimasta, jonka ohjaus- ja tukijärjestelmiä se on tuottanut vuosikymmeniä.

IBM hoitaa iOS-laitteiden asennuksen ja verkkotuen. Apple puolestaan perustaa yritysasiakkaita palvelevan puhelintukijärjestelmän.

Yhteistyö heijastaa myös sitä, että yritysten työntekijät ovat tuoneet Applen laitteita työpaikoille, usein vastoin it-johdon suunnitelmia. Nyt IBM rakentaa myös Applen laitteisiin ulottuvaa etähallintaa ja tukea.

IBM on tehnyt vastaavaa yhteistyötä enemmän tai vähemmän onnistuneesti muiden mobiililaitetoimittajien, muun muassa Nokian kanssa.

Asiasta uutisoivat muun muassa The Washington Post ja The New York Times. Yritysten yhteinen lehdistötiedote löytyy täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?