Canaccord Genuity: Apple hyötyy Samsungin kompastelusta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Analyytikot odottavat ennätyssatoa Applen iPhone 6:sta

Applen syksyllä tulevaksi ennustettu iPhone 6 tuottaa ennätyssadon, analytiikkayritys ennustaa. Sen mukaan uutuus saa vauhtia sekä kuluttajien patoutuneesta päivitystarpeesta, laitteen ominaisuuksista että Androidin uudistussyklin myöhästymisestä.

Applen iPhone 5C:n hyvä myynti jatkuu huolimatta seuraavan mallin odottelusta.­

14.7.2014 7:00 | Päivitetty 14.7.2014 9:49

Canaccord Genuityn analyytikot Michael Walkley ja Siddharth Sinha uskovat iPhone 6:n kovaan menekkiin, vaikka edellisten mallien iPhone 5S:n ja 5C:n myynti vetää edelleen hyvin. Tämä johtaa heidän mielestään Applen puhelinten kokonaismyynnin ennakoitua suurempaan kasvuun ja markkinaosuuden nousuun.

Walkley ja Sinha kirjoittavat ValueWalkin mukaan, että kuluttajat päivittivät iPhone 4 ja 4S -älypuhelimia laiskasti 5-sarjan puhelimiin ja nyt päivitystarve on patoutunut. Lisäksi 6-mallin oletetut 4,7- ja 5,5-tuumaiset näytöt, joiden olisi pitänyt tulla jo paljon aikaisemmin, innostavat ostajia samoin kuin iOS 8:n uudistukset, jotka lisäävät Applen laitteiden keskinäistä integraatiota.

Operaattorien lisääntyvät aikaiseen laitepäivitykseen houkuttelevat sopimukset lisäävät myös uuden iPhonen myyntiä.

Walkley ja Sinha mainitsevat myös Samsungin ja muiden Android-valmistajien missanneen huippuälypuhelimien päivityssyklin tänä vuonna. Sekin sataa Applen laariin.

Myös Applen alihankintaketju on valmistautunut suuriin toimitusmääriin, analyytikot kirjoittavat ja nostavat iPhonen myyntiennusteen tänä vuonna 166 miljoonasta 170 miljoonaan ja ensi vuoden 187 miljoonasta 197 miljoonaan.

Canaccord Genuity ennusti Applen osakekohtaisen voiton päätyvän 6,30 dollarin asemesta 6,36 dollariin tänä vuonna ja nosti osakkeen tavoitehinnan 102 dollarista 112 dollariin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?