Nadella myllää Microsoftin – miten käy ex-nokialaisten? - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nadella myllää Microsoftin – miten käy ex-nokialaisten?

Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadellan työntekijöille lähettämästä visiosta käy ilmi, että yhtiö suunnittelee muutoksia organisaatioonsa.

Satya Nadella­

11.7.2014 10:12 | Päivitetty 11.7.2014 10:12

Pitkässä sähköpostissaan työntekijöille Microsoftin tuore toimitusjohtaja Satya Nadella viittasi myös taannoiseen Nokia-kauppaan.

– Aiomme laajentaa markkinoita Windows Phone -käyttöjärjestelmälle vastuullisesti, mikä oli Nokian matkapuhelin- ja palveluliiketoiminnan hankkimisen tavoite.

Nadellan tiedetään vastustaneen Nokian  puhelimien ostoa yhdessä Bill Gatesin kanssa. Silloinen toimitusjohtaja Steve Ballmer runnoi kuitenkin asian läpi.

Organisaatiotauusitaan

Nadellan mukaan yrityksen fokusta aiotaan terävöittää, mikä vaatii tuekseen muutoksia.

– Käytämme heinäkuun keskusteluun siitä, miten saamme kunnianhimoisen visiomme ja keskittymisen ydinliiketoimintaamme toteutettua. Haluan yhdistää viimeisen parin kuukauden ajan ajamani strategisen suunnan ja valtavan tilaisuuden sekä ne perustavanlaatuiset yrityskulttuurin muutokset, joita tarvitsemme.

Muutoksia voi olla tulossa jo lähitulevaisuudessa yhtiön tulosjulkistuksen jälkeen.

–  Julkistamme tuloksen menneeltä vuosineljännekseltä heinäkuun 22. päivä, minkä yhteydessä kerron lisää siitä, mitä aiomme seuraavan kirjanpitovuoden aikana tehdä. Heinäkuun aikana minä ja johtoryhmä kerromme lisää teknisistä ja organisaatiomuutoksista, joita uskon tarvittavan, Nadella kirjoitti.

Ex-nokialaisia saneerataan?

Microsoft on ilmoittanut pyrkivänsä 600 miljoonan dollariin vuosisäästöihin sen jälkeen, kun se sinetöi Nokian matkapuhelinliiketoiminnan oston. Uutistoimisto Bloombergin nimettömien lähteiden mukaan irtisanomisia on ehkä luvassa toiminnoista, joissa yhtiöillä on päällekkäistä toimintaa. 

Aiemmin tässä kuussa it-sektoria läheltä seuraava GigaOM-blogi kertoi entisten nokialaisten mahdollisesti olevan liipasimella, kun Microsoft uusii organisaatiotaan.

Blogi arveli Microsoftin leikkaustarpeen voivan olevan peräti kymmenen prosenttia yhtiön noin 125 000 työntekijästä.

Myös Xboxin kohtalolla on spekuloitu. Nadella vakuutteli sitoutumistaan  pelipuoleen, vaikka se ei hänen mukaansa kuulukaan yhtiön toimintojen ytimeen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?