Samsungin alihankkijaa syytetään lapsityövoiman käytöstä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Samsungin alihankkijaa syytetään lapsityövoiman käytöstä

Kansalaisjärjestö China Labor Watchin mukaan Samsungin kiinalainen alihankkija on käyttänyt alaikäisiä työntekijöitä kysyntäpiikkien tasaamisessa. Samsung lupaa tutkia syytökset.

10.7.2014 15:11 | Päivitetty 10.7.2014 15:01

Eteläkorealainen elektroniikkayhtiö Samsung aikoo tutkia kiinalaisten alihankkijoidensa työolot lapsityövoimasyytösten seurauksena, uutistoimisto DPA kirjoittaa.

New Yorkissa toimiva kansalaisjärjestö China Labor Watch syytti Samsungia alaikäisten työntekijöiden käytöstä tänään torstaina julkaisemassaan raportissa.

Järjestön mukaan Samsungin alihankkija Shinyang Electronics on käyttänyt alle 16-vuotiaita työntekijöitä kysyntäpiikkien tasaamisessa. Alaikäisten palkkaaminen on vastoin Kiinan lakia.

Raportin mukaan puutteita on ollut myös muiden lain määräämien velvoitteiden, kuten sosiaaliturvan ja ylityöpalkan, hoidossa.

Samsung sanoi DPA:n mukaan, että se aikoo toteuttaa tarvittavat toimenpiteet estääkseen lapsityövoiman käytön toimitusketjussa. Yhtiö kertoi myös, että se valvoo tarkasti työoloja alihankkijoidensa tehtaissa.

Korealaisyhtiön mukaan se on toteuttanut yhteensä kolme tarkastusta syytösten kohteeksi joutuneessa tehtaassa Kiinan Dongguanissa vuosien 2013 ja 2014 aikana. Tarkastuksissa ei löytynyt merkkejä lapsityövoiman käytöstä, yhtiö sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?