Twitterin kasvu sakkaa – johtoportaassa jaellaan potkuja - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Twitterin kasvu sakkaa – johtoportaassa jaellaan potkuja

Viime vuoden lopussa pörssiin listautuneen Twitterin käyttäjämäärän kasvu hidastuu ja arvo pienenee.

­

2.7.2014 10:29 | Päivitetty 2.7.2014 10:36

Mikroblogipalvelu Twitter vaihtaa talousjohtajansa, kirjoittaa uutistoimisto Bloomberg. Uusi talousjohtaja on Goldman Sachsin entinen pankkiiri Anthony Noto, joka hallinnoi Twitterin listautumista pörssiin viime vuoden marraskuussa.

Twitter on kevään aikana sekoittanut pakkaa kunnolla ja vaihtanut lähes koko johtoportaansa. Yhtiön johtaja Dick Costolo on aikaisemmin siirtänyt tehtävistään syrjään operatiivisen johtajan, pääsuunnittelijan ja kuluttajatuotteiden varajohtajan.

Bloombergin arvion mukaan muutokset yhtiön johdossa johtuvat siitä, että yhtiön käyttäjämäärän kasvu on hidastunut kahdella edellisellä neljänneksellä. Twitterin käyttäjämäärä kasvoi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 25 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Vuoden 2013 viimeisellä neljänneksellä kasvu oli 30 prosenttia ja kolmannella neljänneksellä 39 prosenttia.

Käyttäjämäärän lasku on laskenut Twitterin arvoa New Yorkin pörssissä 43 prosenttia joulukuun 26. päivä saavutetun ennätyksen jälkeen.

Talousjohtajana aloittaneella Notolla on Bloombergin mukaan entuudestaan läheiset suhteet Twitterin suurimpiin omistajiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?