HS: Tuhannet autot käyttökieltoon Trafin virheen takia - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

HS: Tulostusvirhe vei tuhannet autot käyttökieltoon

Noin 5 000 ajoneuvon omistajat ovat Helsingin Sanomien mukaan jääneet ilman ajoneuvoverolippua. Trafilta lähettämättä jääneiden lippujen yleisin eräpäivä oli kesäkuun 10. päivä. Auto on käyttökiellossa, jos vero on maksamatta.

1.7.2014 12:06 | Päivitetty 1.7.2014 12:10

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin olisi pitänyt postittaa ajoneuvoveroliput, mutta laskut jäi lähettämättä palveluntoimittajan tulostusvirheen takia. Virhe sattui toukokuun alkupuolella, mutta se paljastui vasta yli kuukauden kuluttua.

– Jos joku on saanut sakot tämän virheen takia, ne saadaan tietenkin kumotuksi, osastonjohtaja Juha Kenraali Trafista sanoi Helsingin Sanomille.

Trafi on poistanut maksamattomasta verosta johtuvat aiheettomat käyttökiellot ajoneuvoliikennerekisteristä.

Verovelvollisille ehti jo lähteä maksumuistutus ja tieto käyttökiellosta. Trafi on nyt lähettänyt uuden ajoneuvoverolipun, jossa on uusi eräpäivä. Jos verovelvollinen on maksanut veron jo maksumuistutuksella, myöhästymiskorot hyvitetään hänelle seuraavalla verolipulla.

Kaksi vuotta sitten tapahtui vastaava virhe. Trafi neuvottelee nyt palveluntuottajansa kanssa ja Kenraalin mukaan kolmatta kertaa tule.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?