Karu fakta BMW-kuskeista: "Riskialtteimmat näyttävät suosivan BMW:tä" - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Karu kolaritilasto julki: "Riskialtteimmat kuskit näyttävät suosivan BMW:tä"

Julkaistu: 27.6.2014 15:50, Päivitetty 27.6.2014 15:52

Ruotsalainen vakuutusyhtiö selvitti, millä autoilla kolaroidaan eniten. Kärjessä on BMW, kun taas Toyota-kuskit ovat kolaritilaston peränpitäjiä.

BMW:n kolaririski on kymmenkertainen Toyotaan verrattuna, käy ilmi ruotsalaisen vakuutusyhtiön Folksamin tutkimuksesta.

Myös Chrysler- Jeep- ja Rover-kuskeilla on selvästi keskiarvoa suurempi riski joutua kolariin. Vähiten kolaroivat Toyotalla, Seatilla, Suzukilla ja Skodalla ajavat.

– Ajonvakausjärjestelmien ja automaattijarrujen kaltaiset turvajärjestelmät vähentävät kolaririskiä huomattavasti, mutta siitä huolimatta auto ei voi kompensoida sitä, jos kuski ottaa liian suuria riskejä liikenteessä. Ja kaikkein riskialtteimmat kuskit näyttävät suosivan BMW:tä, Folksamin liikennetutkimuksen johtaja Anders Kullgren sanoo tiedotteessa.

Folksam selvitti tutkimustaan varten 56 000 ruotsalaisen liikenneonnettomuuden tiedot vuodesta 2003 alkaen.

Tutkimus kertoo, että miehillä on noin 60 prosenttia korkeampi riski joutua kolariin kuin naisilla. Kaikkein suurin kolaririski on nuorilla miehillä, joiden todennäköisyys kolaroida auto on viisinkertainen 45-50-vuotiaisiin kuskeihin verrattuna.

Myös nuorten naiskuskien kolaririski on koholla, mutta se on silti noin kolmanneksen matalampi kuin nuorilla mieskuskeilla.

Folksam on yksi suurimmista ruotsalaisista vakuutusyhtiöistä.