Koti tästä suurkaupungista? Normituloilla turha unelmoida - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Koti tästä suurkaupungista? Normituloilla turha unelmoida

Lontoosta löytyi vaivaiset 86 asuntoa, jotka ovat keskituloisen ensiasuntoa etsivän lapsiperheen ulottuvilla, tuore selvitys kertoo.

25.6.2014 11:56 | Päivitetty 25.6.2014 12:01

Koko Lontoosta löytyi vain 86 asuntoa, jotka ovat tavallisen brittiperheen ulottuvilla, jos perheellä on lapsia ja he hakevat ensimmäistä kotiaan. Se on vain 0,3 prosenttia selvityksessä mukana olleista asunnoista.

Tiedot käyvät ilmi kodittomuutta vähentämään pyrkivän Shelter-järjestön selvityksestä. Järjestö pyrkii tukemaan tavallisten ihmisten omistusasumista, joka on syytä huomioida selvityksen tuloksia tulkitessa.

Selvityksen mukaan koko Britanniassa yli 80 prosenttia asunnoista on liian kalliita ensiasunnoiksi tavallisille lapsiperheille. Vaikka koko maan osalta luku tuntuu korkealta, ei Lontoon kalleus ole esillä ensi kertaa.

– Lontoo on markkina, jossa tarjonta on rajattua ja kysyntä valtavaa, mikä on ajanut hinnat niin ylös, että Lontoo on erittäin kallis, asuntovälittäjä Zooplan toimitusjohtaja Alex Chesterman sanoi taannoin Telegraphille.  

Erittäin korkeatkaan hinnat eivät kieli kuplasta. Jos rikkaita on riittävästi, tavalliset ihmiset eivät yksinkertaisesti pääse suurkaupungissa omistusasuntoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?