Takuu-Säätiö: Vuokrarästit pitäisi karhuta mahdollisimman pian - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Takuu-Säätiö: Vuokrarästit pitäisi karhuta mahdollisimman pian

Moni jättää ahdingossa asumisen laskut maksamatta.

23.6.2014 17:42 | Päivitetty 23.6.2014 17:42

Velkaongelmiin ajautuneita auttava Takuu-Säätiö kehottaa vuokranantajia karhuamaan vuokrarästejä velallisilta, ennen kuin summat kasvavat liian suuriksi.

– Vuokranantajan pitäisi ottaa mahdollisimman pian rästien ilmenemisen jälkeen yhteyttä vuokralaiseen, jotta ratkaisua maksujen saamiseen ajan tasalle lähdettäisiin hakemaan riittävän ajoissa. Asian viivästyttämisestä aiheutuu kuluja kaikille osapuolille, Takuu-Säätiön toiminnanjohtaja Timo Pantzar sanoo tiedotteessa.

Takuu-Säätiön mukaan vuokravelkaantuminen voi olla monen pienituloisen ja maksuhäiriöisen ainoa keino selviytyä yllättävistä tai kasaantuvista menoista. Takuu-Säätiöstä kuitenkin muistutetaan, että talousongelmien keskellä asunnon säilyttäminen on kuitenkin kaikkein tärkeintä.

– Paniikissa maksetaan vain velkoja, vaikka tärkeintä olisi varmistaa asunnon säilyminen. Sen menetys on perintäkulujen kertymistä tai palkan ulosmittausta pahempi asia. Lisäksi vuokraveloista aiheutuva maksuhäiriömerkintä estää uuden asunnon saamisen vielä varmemmin kuin muunlaiset merkinnät, Pantzar sanoo.

Takuu-Säätiön asiakkaista noin joka viidennellä on vuokra- tai vastikerästiä. Keskimäärin sitä on 2 000 euroa, mutta monen rästit yltävät jopa 6 000 – 8 000 euroon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?