Poliisi takavarikoi rahaa ja huutokauppaa sitä netissä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Poliisi takavarikoi rahaa ja huutokauppaa sitä netissä

Yhdysvallat huutokauppaa merkittävän määrän bitcoineja, jotka ovat peräisin viime vuonna ratsatusta Silk Road -huumevälityspalvelusta.

16.6.2014 7:36 | Päivitetty 16.6.2014 7:37

Bitcoin-virtuaalivaluutan arvo on sahannut voimakkaasti. Joidenkin mielestä koko bitcoin on pelkkä kupla, toisen mielestä siinä piilee vallankumouksen alku. Mutta paljonko siitä ollaan valmiita maksamaan verkkohuutokaupassa?

Asiaan saadaan selvyys kesäkuun lopulla, kun Yhdysvaltain Marshals Service, siis liittovaltion sheriffi, myy 29 657 bitcoinia, jotka ovat peräisin verkon huumekaupan Silk Roadin sulkemisesta viime syksynä.

Kaiken kaikkiaan poliisi takavarikoi yli 144 000 bitcoinia, joista huutokaupataan osa. Mukana eivät ole Silk Roadin pyörittäjäksi epäillyn Ross William Ulbrichtin tietokoneilta takavarikoidut bitcoinit.

Huutokauppa pidetään 27. kesäkuuta, mutta se ei ole kaikkia varten. Kuten CNNMoney huomauttaa, bitcoinit myydään 3000 kappaleen erissä. 3000 bitcoinin arvo oli muuntajapalvelu Preev.comin mukaan sunnuntaina illalla noin 1,3 miljoonaa euroa.

Koko myytävä potti, 29 657 bitcoinia, oli sunnuntai-iltana arvoltaan 12,6 miljoonaa euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?