Itellan kesätyöntekijöistä merkittävä osa irtisanottuja - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Iso osa kesäpostiljooneista keväällä irtisanottuja

Keväällä lähes 500 postinjakajaa irtisanonut Itella tiedotti tänään pestanneensa noin 2000 kesätyöntekijää. Suuri osa kausityöntekijöistä on keväällä irtisanottuja. Itellasta myönnetään, että nuorille saattoi jäädä jonkin verran vähemmän kesätöitä.

13.6.2014 16:48 | Päivitetty 13.6.2014 16:33

Itella kertoi maaliskuussa irtisanovansa päiväpostin jakelusta 495 jakajaa. Lisäksi noin 180 työtehtävää osa-aikaistettiin. Tänään yhtiö tiedotti pestanneensa 2000 kesätyöntekijää, joista suuri osa on opiskelijoita. Valtaosa kesätyöntekijöistä työskentelee yhtiön tiedotteen mukaan postinjakelussa, lajittelussa ja kuljetuksessa. Hakijoita työtehtäviin oli yhtiön mukaan 7300. 

– Irtisanottavilta kysyttiin irtisanomistilanteessa halukkuutta kesätöihin, Itellan prosessijohtaja Jarmo Ainasoja sanoo Taloussanomille.

Hän ei osaa suoralta kädeltä sanoa, moniko irtisanottavista otti kesätyöpaikan vastaan. Liittosihteeri Heidi Nieminen Posti- ja logistiikka-alan unionista (PAU) kertoo, että suurin osa irtisanotuista tarttui tilaisuuteen. 

– Kaikki halukkaat pääsivät kesäksi töihin takaisinottovelvollisuuden mukaisesti, Nieminen sanoo.

Nuorille vähemmän töitä

Itella kertoo olevansa mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa ja sitoutuvansa tarjoamaan nuorille myönteisen kesätyökokemuksen.

Ainasojan mukaan yhtiössä oli tänä vuonna tarjolla hieman aiempia vuosia vähemmän kesätyöpaikkoja.

Jos tehtäviä oli jo ennestään vähemmän ja niistä merkittävä osa meni irtisanottaville, eikö nuorille tarjottavia kesätyöpaikkoja ollut silloin huomattavasti vähemmän?

– Irtisanottavissa oli jo nuorempaa porukkaa ja heidät pyydettiin sitten kesäksi takaisin. Irtisanottujen määrä oli neljänsadan korvilla ja kesätyöpaikkoja oli kuitenkin 2000. Jonkin verran tarjolla olevia kesätyöpaikkoja saattoi siis olla vähemmän, Ainasoja arvioi hetken mietittyään. 

Ammattiliitto kritisoi irtisanomisten ajoittumista ennen kesää. Niemisen mukaan PAU yritti saada irtisanomiset siirrettyä syksylle.

– Kysyimme kevättalvella, onko tässä nyt mitään järkeä että irtisanomiset laitetaan voimaan kevään aikana kun koko porukka on joka tapauksessa palkattava taas kesän ajaksi, Nieminen kertoo.

Ainasoja vastaa kritiikkiin sanomalla, että irtisanomisajankohdasta riippumatta yhtiöllä olisi aina jokin kausityöllistämisajankohta lähellä.

– Meillä olisi ollut ihan sama tilanne jos irtisanomiset olisi ajoitettu vaikka ennen joulua. Mihin tahansa kohtaan vuotta ne ajoittaakin, meillä on aina jokin sellainen tilanne, jossa takaisinottovelvoite osuu tilanteeseen jossa tarvitaan kausiapulaisia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?