Maailmanpankki laski kuluvan vuoden kasvuennusteensa 2,8 prosenttiin - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Maailmanpankki pudotti maailmantalouden kasvuennustettaan

Maailmanpankki on laskenut maailmantalouden kuluvan vuoden kasvuennustettaan.

Ukrainan kriisi vaikutti maailmantalouden alkuvuoteen.­

11.6.2014 8:07 | Päivitetty 11.6.2014 8:08

Pääasiassa kehittyviä maita lainoittava Maailmanpankki arvioi talouskasvun jäävän tänä vuonna 2,8 prosenttiin, kun vielä tammikuussa arvio oli 3,2 prosenttia.

Laskun takana on Yhdysvaltain, Kiinan ja Venäjän talouskasvun hidastuminen. Yhdysvaltain talous supistui yllätyksellisesti alkuvuonna, ja Maailmanpankki laski liittovaltion talouskasvuennusteen 2,1 prosenttiin 2,8 prosentista.

Ensi vuoden kasvuennusteensa Maailmanpankki piti ennallaan 3,4 prosentissa.

– Maailmantalouden alkuvuosi oli kuoppainen Yhdysvaltain huonon sään, rahoitusmarkkinoiden heilunnan ja Ukrainan konfliktin vuoksi, Maailmanpankki sanoi eilen julkaistussa kasvuennusteessaan.

Maailmantalouden kasvua tukee kehittyvät taloudet, joissa kuluttajakysyntä voimistuu talousahdingon hellittäessä ja työmarkkinoiden tilan kohentuessa. Esimerkiksi Kiinan ja Brasilian talouskasvun Maailmanpankki ennustaa hidastuvan viime vuodesta.

Kehittyviä talouksia Maailmanpankki varoittaa rahoitusmarkkinoiden heilunnasta. Rahoituslaitoksen mukaan epävakauteen kannattaa varautua budjettialijäämiä supistamalla, korkeimmilla koroilla ja kilpailukykyä parantamalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?