HS: Uber-pomot Helsingissä lobbausmatkalla - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

HS: Uber-kaksikko tasoittaa tietä Helsingin valtaukselle

Kaksi Uber-pomoa on Helsingissä raivaamassa tietä kiistellyn kyytipalvelun saamiseksi Suomeen, kertoo Helsingin Sanomat.

Uber-sovellus iPhonessa.

28.5.2014 18:02 | Päivitetty 28.5.2014 14:14

Uber-vaihtoehtotaksipalvelun pomot ovat Helsingissä lobbaamassa suomalaispoliitikkoja myötämieliseksi palvelun Suomeen laskemiseksi, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Lehden mukaan Uberin kansainvälistymisjohtaja Jambu Palaniappan sekä yhteiskuntajohtaja Dominick Moxon-Tritsch osallistuvat Arctic15-startup-tapahtumaan ja samalla puhuvat suomalaispoliitikkojen -virkamiesten kanssa.

Kaksikon tavoitteena on vaikuttaa paikallisiin lakeihin ja määräyksiin siten, että Uber voisi aloittaa toimintansa Suomessa. Tällä hetkellä taksitoiminta on tiukasti säänneltyä.

– Helsinki on kiinnostava, koska täällä väki on suhteellisen varakasta ja teknologisesti kehittynyttä, Moxon-Tritsch sanoi HS:lle.

Yhtiön raha-asioista kysyttäessä pomot vetosivat riskirahoittajien tahtoon eivätkä halunneet kommentoida HS:lle taloudellista tilaa.

Uber on kännykkäsovellukseen perustuva kyytipalvelu, jolla palveluun rekisteröityneen kuljettajan voi ottaa lennosta. Maksu tapahtuu mobiilisovelluksella ja samalla ohjelmalla kuljettaja ja asiakas voivat antaa arvosanat toisilleen.

Uber herätti huomiota jo viime kuussa, kun kävi ilmi yhtiön etsivän työntekijää Suomeen. Tähän asti yhtiö on ollut hyvin hiljaa tavoitteistaan Suomessa. Taksiliitto on vastustanut palvelun tuloa Suomeen.

Uberin laajentuminen ei ole ollut pelkkä riemuvoittojen sarja. Belgiassa oikeus kielsi palvelun viime kuussa. Viime kuussa palvelu koki saman kohtalon Berliinissä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?