Suomen kuumin startup sai miljoona euroa ja EU-luvan - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Suomen kuumin startup sai miljoona euroa ja EU-luvan

Suomen kiinnostavimmaksi startup-yritykseksi valittu Holvi Payment Services on saanut miljoonan euron pääomasijoituksen pankkipalvelunsa laajentamiseen Eurooppaan.

22.5.2014 12:30 | Päivitetty 22.5.2014 12:12

Sijoituksen on tehnyt itävaltalainen SpeedInvest-rahasto, joka sijoittaa finanssialan kasvuyrityksiin. Uusi rahoitus on tarkoitettu Holvin kansainvälistymiseen.

Holvin tarkoituksena on laajentua ensimmäisenä Itävaltaan ja jatkaa muille Euroopan markkinoille tämän jälkeen. Suomessa yhtiö on toiminut vuodesta 2011.

Laajentumista varten yhtiö on saanut Finanssivalvonnalta toimiluvan koko Euroopan alueelle. Holvi-palvelu on suunniteltu muun muassa freelancereille ja pienyrityksille. Euroopan unionin alueella on 19 miljoonaa niin kutsuttua mikroyritystä, jotka työllistävät 40 miljoonaa ihmistä.

– Digitaalinen murros on muuttanut kokonaisvaltaisesti jo muun muassa tele-, media- ja musiikkialoja, seuraavaksi vuorossa ovat pankkipalvelut, Holvi uskoo tiedotteessa.

Kansainvälistymissuunnitelman takia Holvin uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty tanskalainen Johan Lorenzen.

Holvi on aiemmin saanut rahoitusta Tekesiltä, Seedcamp-yrityskiihdyttämöltä sekä joukolta enkelisijoittajia.

Amerikkalainen Wired-lehti valitsi Holvin syksyllä Suomen kiinnostavimmaksi startupiksi. Taakse jäivät matkapuhelinvalmistaja Jolla ja peliyhtiö Supercell.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?