Fortum kaavailee pääkonttorinsa muuttamista asunnoiksi - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Keilaniemessä myllertää – kelpaisiko koti pääkonttorista?

Fortum esittää Espoolle, että sen vanha toimistotorni voitaisiin jalostaa asunnoiksi Länsimetron kylkeen.

30.4.2014 14:56 | Päivitetty 30.4.2014 15:14

Muutos on osa metroyhteyden päähän tulevan Keilaniemen alueen kehittämistä. Fortum luopuu nykyisestä peruskorjausikään tulleesta pääkonttoristaan ja siirtyy vuokralle samalle alueelle rakennettaviin toimistotiloihin.

Eläkeyhtiö Ilmarinen rakentaa Keilaniemeen 26 kerroksisen tornin, Keilaranta Towerin, johon tulee Fortumin uusi pääkonttori. Rakennuksesta tulee Suomen korkein toimistorakennus, sillä se yltää 122 metriin. Rakentaja on Hartela.

Fortum selvittää nyt vanhojen pääkonttoritilojen remonttia yhdessä Ilmarisen, Hartelan ja Saton kanssa. Aikataulua ei ole vielä määritelty.

– Aikataulu määrittyy selvitystyön tuloksena kesän aikana, kun hankkeesta päästään ensin keskustelemaan kaupungin kanssa, sanoo Saton liiketoimintajohtaja Pasi Suutari Taloussanomille.

Vanhat pääkonttoritilat jäisivät osaksi uutta tulevaa asuinaluetta, joka rakentuu Keilaniemen metroaseman kylkeen.

Suutarin mukaan asuntoja voitaisiin rakentaa kolmannesta kerroksesta ylöspäin. Alakerrokset jäisivät kaupallisille palveluille liiketiloiksi.

– Tämä on yhdistelmä kaupallisista palveluista ja asunnoista. Viereen tuleva metroasema on aika tärkeässä roolissa, kun kulkeminen on helppoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?