Ehdotus Venäjän somegurulle: "Tule Suomeen" - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Ehdotus venäläisen VKontakten perustajalle: "Tule Suomeen"

Venäjältä lähtenyt Pavel Durov kysyy Facebookissa, minne hänen kannattaisi perustaa uusi kotinsa. Myös Suomea on esitetty.

24.4.2014 18:01 | Päivitetty 24.4.2014 18:01

"Venäjän Facebookin" VKontakten perustaja Pavel Durov turvautui ironisesti Facebookiin etsiäkseen uutta kotia itselleen ja 12 insinöörilleen. Hän kertoi heidän olevan tällä hetkellä Keski-Euroopassa, mutta tarkoitus on löytää pysyvä asemapaikka, mistä käsin harjoittaa liiketoimintaa. Tietosuoja ja sananvapaus ovat vaadittuja ominaisuuksia.

– Emme pidä byrokratiasta, poliisivaltioista, isoista hallituksista, sodista, sosialismista ja kohtuuttomasta sääntelystä. Pidämme vapauksista, vahvoista oikeudellisista järjestelmistä, pienistä hallituksista, vapaista markkinoista, puolueettomuudesta ja kansalaisoikeuksista, Durov listaa.

Suomi on saanut useampia ääniä viestin kommentoijilta. Yksi sanoo "tervetuloa Suomeen", toinen taasen nostaa esille, että Suomen elintaso lukeutuu maailman korkeimpiin.

Kaikki Suomea esittäneet eivät nimensä perusteella välttämättä ole suomalaisia. Valituista Suomea ehdottaneista enemmistön nimi viittaa itärajan taakse kuten Venäjälle. Joukkoon mahtuu myös ainakin yksi Suomea arvosteleva kommentti, jonka kirjoitti Aki Kaivola:

– Suomessa on kaikki näistä: "Byrokratia, poliisivaltio, iso hallitus, sosialismi ja kohtuuton sääntely". Joten tällä hetkellä meiltä puuttuu ainoastaan sota.

Eniten mainittujen maiden joukossa näyttäisi olevan Liettua. Myös Sveitsi, Hollanti ja Israel ovat saaneet paljon ääniä. Yllättävän harva (tai NSA-kohun jälkeen ymmärrettävän harva) on ehdottanut Yhdysvaltoja.

Kommentoijien joukossa on myös vitsiniekkoja. Päämajaa on ehdotettu perustettavaksi esimerkiksi Afganistaniin tai Ukrainaan. Viestejä on jo kertynyt enemmän kuin ehtii lukea ja moni niistä on kirjoitettu kyrillisillä kirjaimilla.

Pavel Durov lähti Venäjältä, koska internet-liiketoiminnan pyörittäminen on hänen mukaansa siellä varsin hankalaa. Hän ei aio olla enää tekemisissä VKontakten kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?