Kaksinumeroista kasvua – autot käyvät taas kaupaksi Euroopassa

Autojen myynti kasvoi EU-maissa maaliskuussa kymmenen prosenttia. Talouden elpyminen ja vanhojen autojen vaihto uusiin tukivat autokauppaa. Etenkin Renaultin, Peugeotin ja Volkswagenin myynti kasvoi selvästi.

| Päivitetty

Autonvalmistajien Euroopan kattojärjestön Acean mukaan kyseessä on seitsemäs peräkkäinen kuukausi, jolloin myynti kasvoi.

Ensirekisteröintien määrä kasvoi maaliskuussa 1,5 miljoonaan autoon vuotta aiemmasta 1,4 miljoonasta autosta. Tammi–maaliskuussa autojen myynti suureni 8,1 prosenttia 3,4 miljoonaan autoon.

Autokauppa vilkastuu, kun eurooppalaiskuluttajien luottamus talouteen vahvistuu ja velkakriisi hellittää otettaan Espanjassa, Kreikassa ja Portugalissa.

Euroopan komission ennusteen mukaan euroalueen talous kääntyy viime vuoden taantumasta tänä vuonna 1,4 prosentin kasvuun.

Renaultin myynti kasvoi maaliskuussa peräti 29 prosenttia. Peugeotin myynti suureni 11 ja Volkswagenin ja Citroenin yli 8 prosenttia.

– Myyntitahti on kiivastunut tammikuusta lähtien, sanoi tutkimusyhtiö IHS Automotiven analyytikko Carlos Da Silva uutistoimisto Bloombergille.

”Suuri elpyminenon tulossa”Taloustilanne on jarruttanut eurooppalaisten autonvaihtoa. Fordin johtaja Stephen Odell sanoi tammikuussa, että teillä kulkee eurooppalaisittain epätavallisen vanhoja autoja, sillä niiden keski-ikä on seitsemän vuotta.

Renaultin toimitusjohtaja Carlos Ghosn puolestaan arvioi, että tulossa on ”suuri elpyminen”. Korealaisen Hyundain Euroopan johtaja Allan Rushforth varoitti kuitenkin riemuitsemasta liikaa.

– On vielä liian aikaista juhlia täyttä elpymistä, Rushforth huomautti.

Hyundain myynti Euroopassa nousi maaliskuussa vajaa viisi ja japanilaisen Toyotan viisi prosenttia. 

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?