Mozilla nimitti Beardin suurkohun aiheuttaneen Eichin tilalle - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Mozilla nimitti uuden toimitusjohtajan suurkohun aiheuttaneen Eichin tilalle

Firefoxin uuden pomon tehtäviin kuuluu muun muassa älypuhelimen käyttöjärjestelmän levittäminen.

Firefoxin uuden pomon tehtäviin kuuluu muun muassa älypuhelimen käyttöjärjestelmän levittäminen.

Julkaistu: 15.4.2014 10:03, Päivitetty 15.4.2014 10:03

Firefox-selainta kehittävä Mozilla Corporation on nimittänyt väliaikaisen toimitusjohtajan paikalle, joka vapautui, kun homoliittoja vastustanut Brendan Eich erosi.

Brendan Eich ehti olla toimitusjohtaja vain parin viikon ajan. Hänen nimityksensä nosti kohun, koska hän oli tukenut lahjoituksella Kalifornian homoliitot kieltävää lakialoitetta. Eich kiermurteli julkisuuden koukussa jonkin aikaa ennen kuin erosi. Hän ei suostunut kertomaan nykyistä kantaansa asiaan, vaan mieluummin erosi.

Väliaikainen toimitusjohtaja Chris Beard on toiminut Mozilla-organisaatiossa jo ennen Firefox 1.0:n julkaisua, mutta viimeksi hän on ollut pääomasijoittaja Greylock Partnersin johtaja.

Nimityksestä kertoneen Mozilla Blogin mukaan Beardia oli kaavailtu Mozilla Corporationin hallitukseen jo ennen Eich-kohua. Hänet nimitettiin myös hallitukseen ja häntä pidetään vahvana ehdokkaana vakinaiseksi toimitusjohtajaksi.

Greylockilla on Mozillaan vahvat henkilöyhteydet, SFGate kirjoitti. Greylockin partneri John Lilly on Mozillan entinen toimitusjohtaja. Hän oli myös yksi niistä kolmesta Mozillan hallituksen jäsenestä, jotka erosivat, kun Eich nimitettiin toimitusjohtajaksi 24. maaliskuuta.

Lisää aiheesta