HS: Venäläisten lomakylät tyhjillään - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

HS: Moni venäläisten lomakylä tyhjillään

Kymmenet venäläisten ostamat lomakylät ovat jääneet ilman luvattuja investointeja, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Suomen korkeat hinnat ja venäläisten turistien vähyys ovat saattaneet yllättää lomakyläyrittäjät.

7.4.2014 7:50 | Päivitetty 7.4.2014 7:47

Osa Kaakkois-Suomessa sijaitsevista venäläisten omistamista lomakylistä on jäänyt tyhjilleen, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Liiketoiminta on kymmenissä 2000-luvulla ostetuissa kiinteistöissä jäänyt vähäiseksi.

Venäläisten ostokohteina ovat olleet monet vanhahkot ja syrjässä sijaitsevat kohteet. Ostajat ovat luvanneet suuria investointeja, mutta käytännön toteutus on ontunut.

Matkailu- ja ravintolapalvelut Maran ekonomistin mukaan syynä voivat olla muun muassa Suomen korkeat kustannukset.

– Juuri nyt ongelmana on, että venäläisiä turisteja ei ole, sanoo Kerimäen Lomasaaret -lomakylää pyörittävä yrittäjä Oleg Levtšukov HS:lle.

Venäläisten matkahaluja Suomeen hillitsee muun muassa selkeästi heikentynyt rupla, joka tekee Suomen vierailusta aiempaa kalliimpia. 

Kiinteistöomistuksiin on voitu liittää myös rahanpesuepäilyjä, etenkin jos omistajat rahoittavat tappiollisia yhtiöitä miljoonilla euroilla vuosien ajan.

Keskusrikospoliisi (KRP) kuitenkin muistuttaa, että viranomaisten on vaikea puuttua epäilyttävään toimintaan ilman tietoa rahan rikollisesta alkuperästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?