Syyttäjä: 2,6 miljoonaa GM-autoa heti pois liikenteestä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Hurja vaade GM:lle: 2,6 miljoonaa autoa heti pois liikenteestä

Tänään selviää, määrääkö oikeus ongelmissa rypevän autojätin pikaisiin toimiin.

3.4.2014 8:21 | Päivitetty 3.4.2014 8:21

Yhdysvalloissa jatkuu General Motorsin (GM) kuuleminen oikeudessa viallisten autojen vuoksi.

GM:n autojen virtalukkovika on liitetty 13 ihmisen kuolemaan.

Yksi kuolemantapaus on käsittelyssä teksasilaisessa oikeudessa.  Siellä tuomari päättää tänään, määrääkö se autoyhtiön välittömiin toimiin. Amerikkalainen General Motors saattaa joutua kertoamaan lähes 2,6 miljoonalle autonomistajalle viestin, joka vaatii auton seisottamista.

Kyse on yhtiön pienemmistä autoista, joiden uskotaan olevan liikenteessä – ja hyvin vaarallisia. Oikeus voi antaa käskyn heti voimaan tulevasta ajokiellosta, joka GM:n pitää määrätä. Pysäköintipakko jatkuisi siihen asti, kun yhtiö on korjannut kaikki virtalukkoviasta kärsivät autot.

Yhtiön toimitusjohtajan Mary Barran mukaan hätätoimiin ei ole aihetta. Hänen mielestään takaisin kutsut mallit ovat turvallisia ajettavaksi. Hän antaisi jopa poikansa ajaa autoa, kunhan tämä huolehtii, että virtalukossa on pelkästään auton avain – ei avaimenperiä tai muita avaimia. Erityisen vaarallisiksi GM:n vika-autojen kerrotaan tulleen nuorille kuskeille.

GM:n ongelmat nousivat esiin taas tiistaina, kun yhtiö kutsui 1,5 miljoonaa autoa huoltoon. Tällä kertaa takaisinkutsu liittyi ohjaustehostimien vikoihin. Se nosti GM:n korjauskutsut jo 6,3 miljoonan autoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?