Mieheltä huijattiin tuhansia euroja kirjoitusvirheellä

Mies menetti lähes 7000 euron arvosta bitcoinejaan huijaussivustolla, jonne hän joutui pienen kirjoitusvirheen takia. Verkko-osoitteen kirjoittamisessa kannattaa siis olla huolellinen.

25.3.2014 11:39 | Päivitetty 25.3.2014 11:39

Huolimaton kirjoitusvirhe maksoi miehelle lähes 7000 euron arvosta sähköistä bitcoin-valuuttaa. Bitcoin-palvelu Blockchain.infon käyttäjä naputteli osoitteeseen vahingossa ylimääräisen o-kirjaimen, ja siirtyi epähuomiossa osoitteeseen blockochain.info. 

Osoitteessa oli huijaussivusto, joka muistutti aitoa Blockchain.infon sivua. Mies kirjautui sisään palveluun, antaen samalla tietämättään tunnuksensa verkkohuijareille.

Pian tämän jälkeen huijarit asioivat hänen Blockchain-tilillään, ja siirsivät hänen 16.50 bitcoiniaan omaan osoitteeseensa, mies kertoo Reddit-verkkopalvelun keskustelussa.

Huijauksen nimi on englanniksi typosquatting. Huijarit varaavat verkko-osoitteita, jotka ovat lähellä tunnettujen palvelujen osoitteita, ja laativat niille väärennetyt sivut.

Tietoturvayhtiö Sophosin mukaan typosquatting on erittäin käytetty huijausmuoto. Yhtiön testin mukaan esimerkiksi verkkosivustojen Facebook, Google, Twitter, Apple ja Sophos vain yhdellä kirjaimella väärinkirjoitetuista osoitteista yhteensä 1502 oli jo varattu. 

Verkkopalveluiden käyttäjien kannattaakin tarkistaa sivuston osoite tarkkaan, varsinkin jos he ovat seuranneet linkkiä saamastaan sähköpostista tai toiselta verkkosivustolta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?