Sote-sopu saa laajalti kiitosta

Hallituksen juuri julkistama sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus saa kannatusta useilta tahoilta.

23.3.2014 16:34 | Päivitetty 23.3.2014 17:33

Uusi sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistus kerää kiitosta laajalti. Hallitus kertoi uudesta, nykyisiin erityisvastuualueisiin pohjautuvasta viiden alueen mallista tänään tiedotustilaisuudessa.

Paikalla olivat myös oppositiojohtajat, jotka eivät säästelleet sanojaan.

– Suomi ja suomalaiset tarvitsevat tätä uudistusta, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoi.

Soini kertoi olevansa iloinen päätöksestä, ja kutsui sitä hyvinvoinnin sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden kannalta "olennaiseksi ja tärkeäksi". 

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sanoi olevansa "erittäin tyytyväinen" ratkaisuun. Sipilän mukaan isänmaan etu vaati, että oppositio auttoi hallitusta asiassa.

HUS ja STTKkiittelevät

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) puheenjohtaja Aki Lindén sanoo tiedotteessa pitävänsä uutta mallia erinomaisena.

– Onnittelen poliitikkoja siitä, että he ovat onnistuneet näin hyvin tässä asiassa. Tämä oli parempi ratkaisu kuin olin itse pystynyt kuvittelemaankaan, Lindén sanoo.

Lindénin mukaan järjestelmä selkeytyy nyt potilaan kannalta. Uutta mallia kiittelee myös toimihenkilöiden keskusjärjestö STTK tiedotteessaan. Pääsihteeri Leila Kostiaisen mielestä uusi sote-malli on perusteltua rakentaa riittävän suurten alueiden varaan. – Integroidut, riittävän suurilla alueilla järjestettävät palvelut turvaavat parhaiten niiden laadun ja saatavuuden, Kostiainen sanoo tiedotteessa. Hänen mukaansa isot alueet tuovat myös kustannustehokkuutta. – Lähipalvelut voidaan turvata tarkoituksenmukaisella tavalla silloin, kun palvelujen järjestäjätaho on suuri organisaatio.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?