Erimielisyydet liian suuria: Lidlin toimitusjohtaja Karl-Heinz Holland joutui lähtemään - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Lidlin toimitusjohtaja joutui lähtemään – erimielisyydet liian suuria

Tiedotuspolitiikaltaan salamyhkäisen saksalaiskauppaketjun Lidlin toimitusjohtaja on jättänyt yllättäen yhtiön. Seuraajaa ei ole vielä nimitetty.

21.3.2014 13:07 | Päivitetty 21.3.2014 13:15

Karl-Heinz Holland, 46, työskenteli ennen lähtöään reilut viisi vuotta Lidlin toimitusjohtajana. Halpakauppaketjun leivissä hän ehti toimia kaikkiaan 23 vuoden ajan, joista 12 vuotta johtotehtävissä. 

Toimitusjohtajan lähtöä Lidl perustelee ”ylitsepääsemättömillä erimielisyyksillä”, jotka koskevat yhtiön tulevaa strategiaa.

Financial Times -lehti (FT) kirjoittaa Hollandin käyttäneen yhtiössä kovaa kustannusleikkuria toimitusjohtaja-aikoinaan.

– Holland on tehnyt merkittävän panoksen ja kehittänyt Lidlistä halpaketjujen markkinajohtajan Euroopassa, Lidl kertoi lausunnossaan FT:n mukaan.

Uutistoimisto Reuters kuvaili torstaina Lidlin lausuntoa "harvinaisen tylsäksi". Toimitusjohtajan lähtöön liittyvien erimielisyyksien syitä ei Lidl kertonut. Myöskään Hollandin seuraajaa yhtiö ei ole vielä julkistanut. 

Sisäänostosta ja markkinoinnista vastaava johtaja Dawid Jaschok on myös jättämässä Lidlin samasta syystä kuin toimitusjohtaja, kertoi Reuters.

Vuodesta 1973 lähtien toiminut halpakauppaketju Lidl aloitti myymällä edullisia elintarvikkeita kuluttajille suoraan laatikoista ja houkutteli asiakkaita viikkotarjouksillaan. Viime aikoina se on lisännyt valikoimiinsa myös niin kutsuttua luksusruokaa ja erilaisia käyttötavaroita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?