Microsoft paljasti vuotajan urkkimalla julkaisijan Hotmail-tiliä

Microsoft, joka on verbaalisesti rokottanut Googlea mennen tullen Gmailin skannauksesta, narahti Hotmailin sähköpostilaatikon tonkimisesta. Tapaus liittyy juttuun, jossa Microsoftin työntekijää syytetään yrityssalaisuuksien vuotamisesta.

Windows 8:n tietoja etukäteen vuotanut työntekijä löydettiin tutkimalla julkaisijan sähköpostilaatikkoa.

| Päivitetty

Microsoft myönsi torstaina, että se oli omin luvin tunkeutunut Microsoftin salaista aineistoa julkaisseen bloggarin tilille, BBC kirjoitti.

Ranskalainen blogin pitäjä, jonka nimeä ei ole julkaistu, sai ja julkaisi muun muassa Windows 8:n kehitykseen liittyvää, salassapitosopimuksen alaista tietoa.

Hotmail-sähköpostilaatikon tutkiminen paljasti vuotajaksi Microsoftin Libanonin toimistossa työskentelevän venäläisen Alex Kibalkon, joka oli tyytymätön huonoon työarviointiin.

Microsoftin mukaan silloisen Hotmailin, nykyisen Outlookin penkominen on laillista, koska se sallitaan palvelun käyttöehdoissa. Niissä sanotaan muun muassa, että Microsoft pidättää itsellään oikeuden tarkastella materiaalia, joka on ladattu sen viestintäpalveluihin ja poistaa sitä omalla päätöksellään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?