Katsastusmies Ylelle: "Koritekniikan puolella puuta tai uretaania" - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Katsastusmies Ylelle: "Koritekniikan puolella puuta tai uretaania"

Kuvituskuva
Julkaistu: 18.3.2014 7:25, Päivitetty 18.3.2014 7:37

Kevään myötä liikenne katsastusasemilla vilkastuu. Katsastajan vastaan tulee edelleen monenlaisia korjausyrityksiä, kertoo Yle.

Autojen katsastusasemille tulee keväällä vilskettä, kun moni ottaa käyttöön talven ajan seisseen ajoneuvon. Katsastusvastaavan mukaan myös auringonvalo herättelee ihmisiä.

– Kyllä se on niinkin, että kun valo lisääntyy ja ihmiset lähtevät liikkeelle kotoa, niin herätään myös siihen, toimiiko auto niin kuin pitäisi, kertoo E-P:n Katsastus Oy:n katsastusvastaava Erkki Rintamäki Yle Uutisille.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin tilasto viime vuodelta kertoo, että henkilöautoja katsastettiin 2,2 miljoonaa. Näistä neljäsosa hylättiin katsastuksessa. Pääsyyt ovat yleensä samoja.

– Hylkäämisen syitä ovat usein käyttöjarru, etuakselisto ja ohjauslaitteet, eli meidän asemalla näyttää hyvin samalta, kuin mitä Trafin tilastossa on hylkäämisten pääsyiksi lueteltu, Rintamäki sanoo.

Yli kolmikymmenvuotisella uralla katsastajana on tullut vastaan monenlaisia viritelmiä.

– Koritekniikan puolella on liimattu ja käytetty puuta tai uretaania, tai on poistettu esimerkiksi auton turvatyynyt, mikä paljastuu sitten esimerkiksi kolariautosta. Tällaiset korjausyritykset ovat kuitenkin vähenemään päin, ja ammattimies saa kyllä esimerkiksi merkkivalot näkyviin, sanoo Rintamäki.

Tuoreimmat osastosta