Ukrainan pääministeri Yhdysvaltoihin neuvottelemaan Krimistä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Ukrainan pääministeri Yhdysvaltoihin neuvottelemaan Krimistä

Krimillä tilanne on sunnuntaina pysynyt kireänä ja muualla Ukrainassa on järjestetty mielenosoituksia Venäjän puolesta ja vastaan. Venäjä puolustaa edelleen toimiaan Krimillä.

9.3.2014 17:17 | Päivitetty 9.3.2014 17:15

Ukrainan pääministeri Arseni Jatsenjuk aikoo matkustaa ensi viikolla Yhdysvaltoihin keskustelemaan Krimin tilanteesta, kertoo uutistoimisto Reuters.

– Matkustan Yhdysvaltoihin korkean tason tapaamisiin, joissa on tarkoitus neuvotella kahden- ja monenvälisistä suhteista, hän sanoi Ukrainan hallituksen tapaamisessa.

Jatsenjuk ei vielä antanut tarkempia tietoja tulevasta matkasta.

Krimillä tilanne on viikonlopun aikana pysynyt kireänä. Uutistoimisto Reuters kertoi aiemmin tänään, että venäläissotilaat olisivat vallanneet ukrainalaisen raja-aseman Krimin niemimaan länsiosassa.

Muualla Ukrainassa on puolestaan pidetty mielenosoituksia Venäjän puolesta ja vastaan.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on jälleen puolustanut Venäjän toimia Krimillä. Putin keskusteli tilanteesta sunnuntaina Saksan liittokansleri Angela Merkelin ja Britannian pääministeri David Cameronin kanssa.

Kremlin julkaiseman tiedotteen mukaan Putin oli painottanut Krimin aluehallinnon toimivan kansainvälisen lain mukaisesti. Venäjällä on oman näkemyksensä mukaan oikeus puolustaa Krimin niemimaalla eläviä kansalaisiaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?