EU:n komissio sopi Ukrainan tukipaketista - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

EU:n komissio sopi Ukrainan tukipaketista

EU:n komissio on sopinut kriisiin ajautuneelle Ukrainalle annettavasta taloudellisesta avusta. Tarkoitus on tukea Ukrainan poliittisia ja taloudellisia uudistuksia.

6.3.2014 13:04 | Päivitetty 6.3.2014 12:59

Tukipaketti esitellään EU:n valtion- ja hallitusten päämiehille ennen tänään Brysselissä järjestettävää EU:n hätäkokousta, jossa pohditaan Krimin tilannetta.

– EU:n ensisijainen tavoite on edistää rauhanomaisen ratkaisun löytämistä tämänhetkiseen kriisiin kansainvälisen oikeuden mukaisesti, toteaa komission puheenjohtaja José Manuel Barroso tiedotteessa.

Ehdotuksen mukaisesti Ukraina voisi saada lähivuosina vähintään 11 miljardia euroa EU:n talousarviosta sekä kansainvälisiltä rahoituslaitoksilta.

Tästä kolme miljardia euroa tulisi EU:n talousarviosta, 1,6 miljardia euroa annettavina lainoina ja 1,4 miljardia euroa osana avustuksina annettavaa tukipakettia

Euroopan investointipankilta (EIP) ja Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankilta (EBRD) on luvassa jopa kahdeksan miljardia euroa.

Lisäksi on tarjolla on mahdollisesti 3,5 miljardia euroa naapuruuspolitiikan investointivälineen kautta. Pakettiin kuuluu myös muun muassa vapaakauppa-alueen sopiminen ja Ukrainan kaasun kauttakulkujärjestelmän modernisointi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?